Foodbytwins-ruokablogin Noora ja Petra Väänänen jakoivat helpon ja herkullisen hummusohjeen.

Hummus on Lähi-idästä peräisin oleva tahnainen tai dipattava ruokalaji, joka valmistetaan pääasiassa kikherneistä, tahinista (seesamitahna), oliiviöljystä, sitruunamehusta, valkosipulista ja suolasta.

Se on rakenteeltaan pehmeää ja maultaan hieman pähkinäistä sekä raikasta.

Paljon kuituja, proteiinia ja hyviä rasvoja

Hummus on paitsi maukasta, myös ravitsevaa, sillä se sisältää paljon proteiinia, kuitua ja terveellisiä rasvoja. Se on erityisen suosittu kasvisruokavalioissa ja välimerellisessä ruokavaliossa. Hummuksesta on myös monia variaatioita, joihin voidaan lisätä esimerkiksi paahdettua paprikaa, yrttejä tai mausteita kuten juustokuminaa ja paprikaa.

Alla helppo ohje pistaasihummuksen valmistukseen.

Ainekset

  • 1 dl suolattuja pistaasipähkinöitä
  • 1 tetra (n. 380 g ) kikherneitä
  • 1 dl tuoretta korianteria, pinaattia tai lehtipersiljaa
  • 1 dl vettä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl tahinia
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • ipaus suolaa ja mustapippuria
  • (Koristeeksi 1 rkl granaattiomenan siemeniä ja yrttejä)

Valmistusohje

  1. Valuta kikherneet siivilän läpi ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Lisää kaikki hummuksen ainekset sekoituskulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi
    tahnaksi. Maista ja mausta tarvittaessa.