
Ensimmäiset nokkoset ovat putkahtaneet esiin Etelä-Suomessa ja niiden maku on juuri nyt parhaimmillaan.
Ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Mari Moilasen nokkospiirakka on ihana keväinen herkku.
– Tästä se alkaa, vuoden paras aika eli seuraava seitsemän kuukauden ajan metsästä voi käydä poimimassa huippuraaka-aineita ruokiin, Mari Moilanen kirjoittaa jotainmaukasta.fi blogissa.
Nokkosista voi valmistaa sämpylöitä, keittoja teetä ja paljon muutama ihanaa. Ja mikä parasta, nokkonen on täysin ilmainen raaka-aine!
Mari Moilasen nokkospiirakka
6 hengelle
- 1 iso lehtitaikinalevy
- 1 muna
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1/2 l tuoreita nokkosia
- 1 1/2 l vettä
- 1 tl suolaa
Täyte:
- 500 g ricottaa
- 3 keltuaista
- 2 dl ryöpättyjä nokkosia
- 3 dl (100g) raastettua parmesaania
- 1/2 tl muskottipähkinää
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 8-10 kirsikkatomaattia
Koristeluun:
- Yrttejä ja versoja
- sormisuolaa
- mustapippuria
Valmistus
- Kauli lehtitaikinalevy hieman ohuemmaksi. Leikkaa sille noin 1,5 cm kehykset. Voitele reunat munalla ja ripota päälle seesaminsiemeniä.
- Sekoita täytteen ainekset kevyesti keskenään. Levitä täyte piirakan keskelle. Koristele halkastuilla kirsikkatomaateilla.
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuutin ajan, kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat.
- Koristele pinta versoilla, ripota pinnalle sormisuolaa ja rouhaise päälle vielä mustapippuria.
Jaa tämä resepti ystävillesi ja katso lisää herkullisia reseptä Mari Moilasen blogista.