Ensimmäiset nokkoset ovat putkahtaneet esiin Etelä-Suomessa ja niiden maku on juuri nyt parhaimmillaan.

Ruokabloggaaja ja ruokakirjailija Mari Moilasen nokkospiirakka on ihana keväinen herkku.

– Tästä se alkaa, vuoden paras aika eli seuraava seitsemän kuukauden ajan metsästä voi käydä poimimassa huippuraaka-aineita ruokiin, Mari Moilanen kirjoittaa jotainmaukasta.fi blogissa.

Nokkosista voi valmistaa sämpylöitä, keittoja teetä ja paljon muutama ihanaa. Ja mikä parasta, nokkonen on täysin ilmainen raaka-aine!

Mari Moilasen nokkospiirakka

6 hengelle

  • 1 iso lehtitaikinalevy
  • 1 muna
  • 1 rkl seesaminsiemeniä 
  • 1/2 l tuoreita nokkosia
  • 1 1/2 l vettä
  • 1 tl suolaa

Täyte:

  • 500 g ricottaa
  • 3 keltuaista
  • 2 dl ryöpättyjä nokkosia
  • 3 dl (100g) raastettua parmesaania
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 8-10 kirsikkatomaattia

Koristeluun:

  • Yrttejä ja versoja
  • sormisuolaa
  • mustapippuria 

Valmistus

  1. Kauli lehtitaikinalevy hieman ohuemmaksi. Leikkaa sille noin 1,5 cm kehykset. Voitele reunat munalla ja ripota päälle seesaminsiemeniä.
  2. Sekoita täytteen ainekset kevyesti keskenään. Levitä täyte piirakan keskelle. Koristele halkastuilla kirsikkatomaateilla.
  3. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuutin ajan, kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat.
  4. Koristele pinta versoilla, ripota pinnalle sormisuolaa ja rouhaise päälle vielä mustapippuria.

Jaa tämä resepti ystävillesi ja katso lisää herkullisia reseptä Mari Moilasen blogista.