
Pikkelöity nauris on mainio kesäherkku, jota kannattaa kokeilla.
Nauris on todella vanha viljelykasvi, jota käytettiin aina 1800-luvulle saakka Suomessa samalla tavoin kuin perunaa nykyään.
Naurista voi syödä sellaisenaan tai lisätä esimerkiksi pataruokiin – oma suosikkitapani käyttää naurista on kuitenkin ehdottomasti pikkelöinti.
Pikkelöity nauris on ihanan raikas ja rapsassa.

Pikkelöidyt nauriit
Ainekset:
- 3–4 keskikokoista naurista
- 2 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa (tai omenaviinietikkaa miedompaan makuun)
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 5 kokonaista maustepippuria, 1-2 laakerinlehteä
- Valinnainen: fenkolinsiemeniä tai tilliä
Valmistus:
- Kuori nauriit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi.
- Laita ne puhtaaseen lasipurkkiin.
- Kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri ja suola sekä valitsemasi mausteet.
- Kaada kuuma liemi nauriiden päälle niin, että ne peittyvät.
- Sulje purkki ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Säilytä jääkaapissa. Parhaimmillaan 1–2 päivän kuluttua, mutta säilyy muutamia viikkoja.
Vinkkejä:
- Saat nauriista kauniin värisiä lisäämällä joukkoon hieman punasipulia tai raastettua punajuurta.
- Mausteisempi versio: Kokeile lisätä chiliä tai inkivääriä.
- Maistuu hyvältä kalaruokien kanssa ja miksei myös hampurilaisen välissä!
Maukkaita herkkuhetkiä!