Herkkutateista voi nauttia valmistamalla carpaccio. Aterian kokoamiseen ei kulu kuin muutama minuutti.
Ruokatoimittaja ja sieniin erikoistunut kokki Anu Brask vinkkasi Huomenta Suomessa miten herkkutatit voi muuttaa herkulliseksi carpaccioksi.
Superhelpossa reseptissä herkkutatteja ei tarvitse edes kypsentää!
– Carpaccio tehdään yleensä lihasta, mutta nyt käytetään tätä tattia, Brask kertoo lähetyksessä.
Herkkutatit kannattaa viipaloida mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Käytä vain sellaisia sieniä, joista ei löydy matoja tai toukkia.
– Toki tässä voisi olla muitakin sieniä, joita pystyy kypsentämättä syömään. Herkkutatissa on hyvä pähkinäinen maku, mikä toimii tässä hyvin.
Muista tunnistaa sienet varmasti ennen kuin keräät niitä. Lisäksi kaikki syötäväksi kelpaavat sienet eivät välttämättä sovellu syötäväksi raakoina. Tutustu ja kysy tarvittaessa kokeneemmalta henkilöltä tunnistusapua.
Anun tatticarpccioon tulee herkkutattien lisäksi hienonnettua kevätsipulia, parmesaaniraastetta, laadukasta oliiviöljyä sekä etikkaa. Lopuksi päälle ripotellaan Anun salainen ainesosa, joka on hänen itse valmistamansa umami-pulveri.
Anun umami-pulveri sisältää: kuivattua, jauhettua herkkutattia, chilihiutaleita, timjamia sekä suolaa.
Lähde: Makuja