Vangitse kesäloman tuoksu pulloon valmistamalla syreenimehua.
Ihana syreenin tuoksu yhdistyy sitruunaan, ja mustikat tuovat lisäpotkua väriin. Tätä kesäisempää drinkkiä et saa muualta.
Yksinkertaista ja raikkasta. Tämän reseptin aineksista syntyy yksi pullo mehutiivistettä.

Ainekset:
- Mustikoita (valinnainen)
- 0,5 dl puristettua sitruunamehua
- 15 syreeninkukintoa (tai enemmän), mielellään liiloja syreenejä
- 5 dl vettä
- 5 dl sokeria
Valmistusohje:
- Purista sitruunamehu ja huuhtele syreenit.
- Nypi syreeninkukat irti tertuista – vihreät osat ovat kitkeriä, joten yritä poistaa niitä mahdollisimman paljon.
- Laita kukat puhtaaseen, tiiviisti sulkeutuvaan purkkiin ja kaada päälle sitruunamehu.
- Kiehauta vesi ja sokeri, ja kaada kuuma liemi kukkien päälle. Sulje kansi ja anna tekeytyä kylmässä 2–3 päivää.
- Murskaa yksi tai useampi mustikka ja sekoita ne mehuun saadaksesi kauniin värin. Siivilöi mehu ja kaada steriloituun pulloon.
- Säilytä jääkaapissa. Jos teet paljon, voit pakastaa osan. Jääkaapissa mehu säilyy noin viikon.
- Laimenna mehua kupla- tai hanavedellä.
Tarjoile jääpalojen ja halutessasi tuoreiden kukkien kanssa.
Resepti on peräisin Aftonbladetin sivuilta.