Raparperista saa tehtyä muiden herkkujen lisäksi myös mehua.

Raikas raparperimehu on helppo keittää, sillä raparpereja ei tarvitse kuoria. Itse tehty mehu valmistuu yllättävän nopeasti ja maistuu ihanasti kesältä, K-Ruoan sivuilla kerrotaan.

Mehun sekaan voi lisätä myös mansikoita ja erilaisia mausteita, kuten vaniljaa tai kanelia.

Helppo raparperimehu

Ainekset:

  • 1 ½ kg tuoretta raparperia
  • 5 dl vettä
  • 3 dl sokeria

Valmistusohje:

  1. Pese raparperit huolellisesti ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Kiehauta vesi suuressa kattilassa ja lisää raparperipalat.
  3. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
  4. Aseta puhdas, märkä sideharso isoon siivilään ja kaada raparperikeitos siihen. Anna mehun valua hetken aikaa ja purista sitten loput mehut harson läpi.
  5. Kaada siivilöity mehu takaisin kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Poista pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla.
  6. Täytä puhtaat, kuumennetut pullot kuumalla mehulla ja sulje heti.
  7. Säilytä mehu viileässä. Laimenna tarjoiltaessa suhteessa 1:3.

Vinkkejä ja maustamisideoita

  • Lisää mehuun mausteita, kuten kardemummaa, kanelitankoja tai vaniljaa, tuomaan lisämakua.
  • Käytä punertavia raparperin varsia saadaksesi mehulle kauniin punaisen sävyn.
  • Voit säilöä mehua jääkaapissa noin viikon ajan tai pakastaa pidempää säilytystä varten.

Tämä resepti on testattu K-Ruoka-koekeittiössä.

Lähde: K-ruoka