
Raparperista saa tehtyä muiden herkkujen lisäksi myös mehua.
Raikas raparperimehu on helppo keittää, sillä raparpereja ei tarvitse kuoria. Itse tehty mehu valmistuu yllättävän nopeasti ja maistuu ihanasti kesältä, K-Ruoan sivuilla kerrotaan.
Mehun sekaan voi lisätä myös mansikoita ja erilaisia mausteita, kuten vaniljaa tai kanelia.
Helppo raparperimehu
Ainekset:
- 1 ½ kg tuoretta raparperia
- 5 dl vettä
- 3 dl sokeria
Valmistusohje:
- Pese raparperit huolellisesti ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Kiehauta vesi suuressa kattilassa ja lisää raparperipalat.
- Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet.
- Aseta puhdas, märkä sideharso isoon siivilään ja kaada raparperikeitos siihen. Anna mehun valua hetken aikaa ja purista sitten loput mehut harson läpi.
- Kaada siivilöity mehu takaisin kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Poista pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla.
- Täytä puhtaat, kuumennetut pullot kuumalla mehulla ja sulje heti.
- Säilytä mehu viileässä. Laimenna tarjoiltaessa suhteessa 1:3.
Vinkkejä ja maustamisideoita
- Lisää mehuun mausteita, kuten kardemummaa, kanelitankoja tai vaniljaa, tuomaan lisämakua.
- Käytä punertavia raparperin varsia saadaksesi mehulle kauniin punaisen sävyn.
- Voit säilöä mehua jääkaapissa noin viikon ajan tai pakastaa pidempää säilytystä varten.
Tämä resepti on testattu K-Ruoka-koekeittiössä.
Lähde: K-ruoka