
Ruokatoimittaja Liv Croagh valmistaa uuniperunat kiehtovalla menetelmällä.
– Tässä on niin yksinkertainen resepti, jossa on mukana maailman parhaat ainekset – peruna, valkosipuli ja voi, ruokatoimittaja Liv Croagh kertoo.
Valitse lisukkeet oman makusi mukaan
Uuniperunan kanssa vaihtoehtoja on loputtomasti. Lisukkeiksi voi keksiä vaikka mitä – kuten rapeaa pekonia, maissia, salottisipulia ja kaikenlaisia yrttejä!
Tässä reseptissä kaikki pidetään kuitenkin yksinkertaisena ja klassisena: ranskankermaa, juustoa ja ruohosipulia.
Loistavia lisukkeita olisivat esimerkiksi pekoni, savulohi, kevyt salaatti korianterilla ja punasipulilla.
Valkosipuli-confit
- 4 kokonaista valkosipulia
- 240 ml oliiviöljyä
Uuniperunat
- 4 suurta perunaa, esimerkiksi jauhoisia lajikkeita kuten Rosamunda, King Edward tai Russet
- 2 rkl oliiviöljyä
- 100 g suolattua voita (noin 7 rkl)
- 30 valkosipulikynttä
- 120 ml kuohukermaa
- 100 g mozzarellaa, raastettuna
- 25 g parmesaania, raastettuna
- sormisuolaa (esim. merisuolahiutaleita)
- ruohosipulia, hienoksi viipaloituna tarjoiluun
- ranskankermaa tarjoiluun
Kurkkaa valmistusohjeet alta!
Syntisen hyvää ja aika helppoakin – jaa resepti ystävillesi.