Ruokatoimittaja Liv Croagh valmistaa uuniperunat kiehtovalla menetelmällä.

– Tässä on niin yksinkertainen resepti, jossa on mukana maailman parhaat ainekset – peruna, valkosipuli ja voi, ruokatoimittaja Liv Croagh kertoo.

Valitse lisukkeet oman makusi mukaan

Uuniperunan kanssa vaihtoehtoja on loputtomasti. Lisukkeiksi voi keksiä vaikka mitä – kuten rapeaa pekonia, maissia, salottisipulia ja kaikenlaisia yrttejä!

Tässä reseptissä kaikki pidetään kuitenkin yksinkertaisena ja klassisena: ranskankermaa, juustoa ja ruohosipulia.

Loistavia lisukkeita olisivat esimerkiksi pekoni, savulohi, kevyt salaatti korianterilla ja punasipulilla.

Valkosipuli-confit

  • 4 kokonaista valkosipulia
  • 240 ml oliiviöljyä

Uuniperunat

  • 4 suurta perunaa, esimerkiksi jauhoisia lajikkeita kuten Rosamunda, King Edward tai Russet
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g suolattua voita (noin 7 rkl)
  • 30 valkosipulikynttä
  • 120 ml kuohukermaa
  • 100 g mozzarellaa, raastettuna
  • 25 g parmesaania, raastettuna
  • sormisuolaa (esim. merisuolahiutaleita)
  • ruohosipulia, hienoksi viipaloituna tarjoiluun
  • ranskankermaa tarjoiluun

Kurkkaa valmistusohjeet alta!

Syntisen hyvää ja aika helppoakin – jaa resepti ystävillesi.