Lehtitaikinaleipä koostuu todella rapsakasta kuoresta ja mehevästä sisuksesta.

Ei ole montaa asiaa maailmassa, joka voittaisi vastapaistetun leivän tuoksun. Muistan aina lapsuudesta, kun äitini leipoi sämpylöitä ja kotimme tuoksui ihanalta. Leivosten paistumisen aikana syntyvässä tuoksussa on vain jotain niin kodikasta ja ihanaa.

Pääset seuraavaksi tutustumaan kiehtovaan reseptiin, jossa valmistetaan näyttävä lehtitaikinaleipä.

Tarvitset vain nämä raaka-aineet:

  • 280 g puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 33 g sokeria
  • 5 g suolaa
  • 30 g suolatonta voita sulatettuna
  • 4 g hiivaa
  • 15 g kananmunaa
  • 145 g maitoa
  • 125 g suolatonta voita

Lehtitaikinaleipä muistuttaa maultaan ja koostumukseltaan kroisanttia. Sitä voi syödä sellaisenaan tai kinkun ja juuston kera. Erilaiset hillot ja hunaja maistuvat myös hyvältä lehtitaikinaleivän kanssa.

Valmistusohjeet on helppo katsoa oheiselta videolta.

Jaa resepti Facebookissa, jos lehtitaikinaleipä näytti mielestäsi herkulliselta!