Haluatko herkutella näkemättä sen suurempaa vaivaa? Kokeile valmistaa fetanyyttejä (voit käyttää myös muuta valitsemaasi juustoa)
Tähän reseptiin ei vaadita monimutkaisia temppuja tai sen kummempaa osaamista.
Tässä on superhelppo resepti lehtitaikinasta ja fetasta:
Feta-lehtitaikinanyytit
Ainekset:
- 1 paketti lehtitaikinalevyjä (pakaste)
- 150 g fetajuustoa
- 1 kananmuna (voiteluun)
- (Halutessasi lisää: tuoreita yrttejä, esim. timjamia tai basilikaa, ja hieman mustapippuria)
Ohjeet:
- Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja niitä voi työstää.
- Murustele feta pieneen kulhoon. Voit lisätä hienonnettuja yrttejä ja maustaa fetan mustapippurilla halutessasi.
- Leikkaa lehtitaikinalevyt neljään osaan niin, että jokaisesta levyistä tulee pieniä neliöitä.
- Laita jokaisen neliön keskelle pieni määrä fetamurua.
- Taita neliöt nyytiksi vetämällä kulmat keskelle ja nipistä ne yhteen.
- Voitele nyytit kananmunalla.
- Paista 200 °Cnoin 12–15 minuuttia tai kunnes nyytit ovat kauniin kullanruskeita.
Vinkki: Voit lisätä täytteeseen myös esimerkiksi oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja tuomaan lisämakua.
Helppoa ja herkullista!