Keittiömestari Risto Mikkola vinkkaa miten jauhelihasta saa taiottua lehtipihvin.

Ei tarvita kuin muutama apuväline ja jauhelihasta saa aivan oikealta muistuttavan leikepihvin. Risto Mikkolan ”köyhän miehen” lehtipihvi on herkullinen arkiruoka.

Jauheliha tulee vain jakaa saman painoisiin osiin, jonka jälkeen palat nuijitaan muovikelmun välissä ohueksi leikkeleeksi. Seuraavaksi pihvit paistetaan pannulla.

– Tällä niksillä saat todella aidon makuisen leikkeen. Eroa tuskin huomaa, Mikkola toteaa Iltalehdelle.

plant fruit bowl dish meal food 1365486
Kuva: pxhere.com

Jauhelihasta valmistettu lehtipihvi

  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Vaivaa jauhelihaa käsin tai puukauhalla noin minuutin verran. Jaa jauheliha neljään 150 gramman painoiseen osaan.
  2. Muotoile tai nuiji jauhelihasta varovasti kelmun välissä neljä ohutta noin kolmen millimetrin paksuista leikettä.
  3. Paista kuumalla öljytyllä paistinpannulla kaunis väri leikkeeseen ja mausta suolalla.

Oletko valmistanut lehtipihvejä jauhelihasta?

Lähde: IL

LUE MYÖS: Unohdettu vanhanajan herkku valmistuu puolukoista – isoäitien bravuuri (Marjastaja.fi)