Milloin viimeksi olet syönyt silakkapihvejä? Kokeile klassikkoa aasialaisella twistillä!

Keväällä ja alkukesästä Itämerestä pyydetään rysäsilakkaa noin parin kuukauden ajan. Rysäsilakka se on monille kesäkauden aloitus, ja sen ykkösvaltti on tuoreus. Rysäsilakkaa ostetaan kalastajilta jopa suoraan veneestä, prokala ry:n tiedotteessa todetaan.

Prokala ry:n resepti nostaa silakan hienostuneen maun uusiin ulottuvuuksiin. Aasialaiset silakkapihvit sisältävät muun muassa chilikastiketta, limeä ja inkivääriä.

Aasia­laiset silakka­pihvit

  • 500 g nahattomia silakkafileitä
  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limetti
  • puolikas pieni punasipuli
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl pankojauhoja
  • 2 rkl chilikastiketta (esim. srirachaa)

Valmistusohjeet

  1. Poista silakkafileistä nahka vetämällä. Pilko pieniksi paloiksi.
  2. Raasta inkivääri ja valkosipuli. Raasta limetistä kuori ja purista mehu. Hienonna sipuli ja korianteri varsineen.
  3. Laita pilkotut silakat, inkivääri, valkosipuli, limetin raastettu kuori ja mehu, sipuli ja korianteri kulhoon. Sekoita mukaan kalakastike, soija, kananmunat, pankojauhot ja chilikastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Surauta ainekset sauvasekoittimella massaksi. Muotoile massasta juomatölkin pohjan kokoisia pihvejä.
  5. Lämmitä rypsiöljy ja seesamiöljy pannulla. Paista pihvit kauniin keltaisiksi, 8-9 minuuttia per satsi.
  6. Koristele chilillä ja tuoreella korianterilla.

Resepti: prokala.fi