Kaurapuuroa jää helposti hieman yli ja äkkiseltään puurolle voi olla hankala keksiä käyttötarkoitusta.

Ilta-Sanomien ruokatoimittaja, Jade Ollikainen, vinkkasi kuitenkin mainion reseptin, jossa ylijääneestä kaurapuurosta valmistetaan pannukakkua.

– Yli jääneestä puurosta syntyy kuitenkin todella helposti herkullinen pannukakku. Ohjeen sokerin voi jättää pois tai korvata lusikallisella hunajaa, ja pannari sopii myös aamiaiseksi, Ilta-Sanomien jutussa kerrotaan.

Kaurapuuropannukakku

Ainekset

  • 2,5 dl kaurapuuroa
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl hunajaa tai sokeria
  • 1 tl vanilja-aromia tai -sokeria
  • Voita pellin voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Siirrä kaurapuuro kulhoon ja lisää maito.
  2. Kaada mukaan hunaja tai sokeri ja vanilja, sekoita.
  3. Lisää kananmunat, sekoita.
  4. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
  5. Anna turvota jääkaapissa 30 min
  6. Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 20x30cm)
  7. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
  8. Nauti pannukakku vaikkapa hillon ja kermavaahdon kera.

Jaa resepti tutuillesi, jotka syövät kaurapuuroa.

Lähde: IS

LUE MYÖS: Ensitreffit-osallistujan käytös pöyristytti katsojia: ”Minua ahdistaa se…” (Cinemania.fi)