Kaurapuuroa jää helposti hieman yli ja äkkiseltään puurolle voi olla hankala keksiä käyttötarkoitusta.
Ilta-Sanomien ruokatoimittaja, Jade Ollikainen, vinkkasi kuitenkin mainion reseptin, jossa ylijääneestä kaurapuurosta valmistetaan pannukakkua.
– Yli jääneestä puurosta syntyy kuitenkin todella helposti herkullinen pannukakku. Ohjeen sokerin voi jättää pois tai korvata lusikallisella hunajaa, ja pannari sopii myös aamiaiseksi, Ilta-Sanomien jutussa kerrotaan.
Kaurapuuropannukakku
Ainekset
- 2,5 dl kaurapuuroa
- 2 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl hunajaa tai sokeria
- 1 tl vanilja-aromia tai -sokeria
- Voita pellin voiteluun
Valmistusohjeet
- Siirrä kaurapuuro kulhoon ja lisää maito.
- Kaada mukaan hunaja tai sokeri ja vanilja, sekoita.
- Lisää kananmunat, sekoita.
- Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
- Anna turvota jääkaapissa 30 min
- Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 20x30cm)
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
- Nauti pannukakku vaikkapa hillon ja kermavaahdon kera.
Jaa resepti tutuillesi, jotka syövät kaurapuuroa.
Lähde: IS