Flank steak valmistuu grillissä nopeasti.

TV-persoona Sami Kurosen grillisuosikkeihin kuuluu muun muassa flank steak.

Millainen lihapala flank steak on?

Flank steak eli naudan kuve on pitkäsäikeinen, vähärasvainen ja maukas lihapala, joka leikataan naudan vatsan alaosasta, lähellä kylkiä. Se ei ole yhtä murea kuin esimerkiksi sisäfilee, mutta oikein valmistettuna siitä saa herkullisen ja mehukkaan ruoan. Flank steak sopii erityisen hyvin grillaukseen, pannulla paistamiseen ja marinoituna kypsentämiseen.

Leikkaa ohuiksi siivuiksi poikkisyin

Lihan rakenne on selvästi säikeinen, joten se tulisi aina leikata poikkisyin eli säikeiden suuntaa vastaan — näin siitä saadaan mureampaa. Flank steak on suosittu erityisesti amerikkalaisessa ja meksikolaisessa keittiössä – nykyään sitä saa kuitenkin myös Suomesta lähes jokaisesta hyvinvarustellusta ruokakaupasta.

Flank steaks
Kuva: Wikipedia Commons

Näin valmistat flank steakin Sami Kurosen tapaan.

  1. Hiero lihan molemmille puolille mausteseosta oman maun mukaan ja anna lihan maustua noin puoli tuntia.
  2. Esikuumenna grilli melko kuumaksi ja grillaa flank steakia suorassa lämmössä noin viisi minuuttia per puoli. Kun lihan paistopinta on hyvä, liha siirretään vetäytymään reiluksi viideksi minuutiksi. Mehevintä flank steak on mediumina.
  3. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi ja ripottele päälle sormisuolaa.
  4. Tarjoile liha muiden lisukkeiden sekä chilimajoneesi tai chimichurri-kastikkeen kera.

Jaa resepti ystävillesi!

Resepti: Sami Kuronen / IS