
Avomaankurkut ovat suomalaisille rakkaita ja rapsakoita kesäherkkuja.
Niitä voi herkutella sellaisenaan, lisätä salaatteihin tai pikkelöidä pikaisesti – oma suosikkini on ehdottomasti jälkimmäinen!
Avomaankurkku on vähemmän vetisempi ja rapeampi kuin tavallinen kasvihuonekurkku. Siksi se soveltuukin mainiosti juuri säilöntään.

Pikkelöidyt ja raikkaat avomaankurkut
Ainekset:
- 5–6 avomaankurkkua
- 1 pieni punasipuli (halutessa)
- 2 dl vettä
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- Tuoretta tilliä tai minttua maun mukaan
- Mustapippuria myllystä
Valmistus:
- Pese ja viipaloi kurkut ohuiksi viipaleiksi (halutessa mandoliinilla).
- Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi.
- Sekoita kulhossa vesi, etikka, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.
- Lisää kurkku- ja sipuliviipaleet liemeen.
- Silppua tilli tai minttu ja lisää joukkoon.
- Mausta halutessasi mustapippurilla.
- Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia – parhaimmillaan seuraavana päivänä!
Tarjoiluvinkki:
Nämä pikkelöidyt kurkut sopivat erinomaisesti uusien perunoiden, grillatun kalan tai vaikka burgerin väliin.