Avomaankurkut ovat suomalaisille rakkaita ja rapsakoita kesäherkkuja.

Niitä voi herkutella sellaisenaan, lisätä salaatteihin tai pikkelöidä pikaisesti – oma suosikkini on ehdottomasti jälkimmäinen!

Avomaankurkku on vähemmän vetisempi ja rapeampi kuin tavallinen kasvihuonekurkku. Siksi se soveltuukin mainiosti juuri säilöntään.

Cucumis sativus 0003
Kuva: Wikipedia commons

Pikkelöidyt ja raikkaat avomaankurkut

Ainekset:

  • 5–6 avomaankurkkua
  • 1 pieni punasipuli (halutessa)
  • 2 dl vettä
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • Tuoretta tilliä tai minttua maun mukaan
  • Mustapippuria myllystä

Valmistus:

  1. Pese ja viipaloi kurkut ohuiksi viipaleiksi (halutessa mandoliinilla).
  2. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  3. Sekoita kulhossa vesi, etikka, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.
  4. Lisää kurkku- ja sipuliviipaleet liemeen.
  5. Silppua tilli tai minttu ja lisää joukkoon.
  6. Mausta halutessasi mustapippurilla.
  7. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia – parhaimmillaan seuraavana päivänä!

Tarjoiluvinkki:

Nämä pikkelöidyt kurkut sopivat erinomaisesti uusien perunoiden, grillatun kalan tai vaikka burgerin väliin.