Sitruunankuoret saa muutettua karkiksi pelkän sokerin ja veden avulla.

Sokeroidut sitruunankuoret ovat kuin itsetehtyä karkkia! Ensi kerralla sitruunaa käyttäessäsi, säästä kuoret, satokausi.fi -sivusto kertoo.

Sokeroituja sitruunankuoria voi käyttää koristeena cocktaileissa, täytekakuissa ja niitä voi popsia myös sellaisenaan.

Sokerioidut sitruunankuoret
Kuva: TikTok / satokausikalenteri

“Sitruunakarkkien” valmistaminen on helppoa ja siihen ei vaadita kuin kahta raaka-ainetta.

Tarvitset:

  • 2-3 sitruunaa (mieluiten luomu)
  • Keittoliemi: 3 dl sokeria + 3 dl vettä
  • Sokeria kuorrutukseen

Valmistusohjeet:

  1. Leikkaa sitruunoiden päädyt pois ja kuori ne.
  2. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi ja poista suurin osa kuoren valkoisesta sisäpuolesta.
  3. Keitä kuoria 15 minuuttia ja huuhtele juoksevan veden alla.
  4. Lisää kattilaan 3 dl sokeria ja 3 dl vettä ja keitä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
  5. Kuivaa kuoret ja pyörittele ne sokerissa.
  6. Tarjoile sellaisenaan tai lisää koristeeksi kakun päälle.

Valmistusohjeet löytyvät myös oheiselta videolta!

Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät sitruunaisista herkuista.