Sitruunankuoret saa muutettua karkiksi pelkän sokerin ja veden avulla.
Sokeroidut sitruunankuoret ovat kuin itsetehtyä karkkia! Ensi kerralla sitruunaa käyttäessäsi, säästä kuoret, satokausi.fi -sivusto kertoo.
Sokeroituja sitruunankuoria voi käyttää koristeena cocktaileissa, täytekakuissa ja niitä voi popsia myös sellaisenaan.
“Sitruunakarkkien” valmistaminen on helppoa ja siihen ei vaadita kuin kahta raaka-ainetta.
Tarvitset:
- 2-3 sitruunaa (mieluiten luomu)
- Keittoliemi: 3 dl sokeria + 3 dl vettä
- Sokeria kuorrutukseen
Valmistusohjeet:
- Leikkaa sitruunoiden päädyt pois ja kuori ne.
- Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi ja poista suurin osa kuoren valkoisesta sisäpuolesta.
- Keitä kuoria 15 minuuttia ja huuhtele juoksevan veden alla.
- Lisää kattilaan 3 dl sokeria ja 3 dl vettä ja keitä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
- Kuivaa kuoret ja pyörittele ne sokerissa.
- Tarjoile sellaisenaan tai lisää koristeeksi kakun päälle.
Valmistusohjeet löytyvät myös oheiselta videolta!
Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät sitruunaisista herkuista.