
Varhaisperunakausi on alkanut.
Tämä hetki saa ruoanlaiton ystävät innostumaan – kotimaiset varhaisperunat ovat taas saatavilla. Helsingin huippuravintola Olo kuuluu vuosittain niihin ensimmäisiin paikkoihin, joissa näitä kevään odotetuimpia herkkuja pääsee maistelemaan.
Olon keittiön taustalla vaikuttava luova johtaja ja keittiömestari Pekka Terävä tunnetaan intohimostaan suomalaista sesonkiruokaa kohtaan. Hänen mukaansa varhaisperunassa yhdistyvät raikkaus, pehmeys ja juuri se maku, jota ei voi jäljitellä.
Mutta vaikka raaka-aine olisi priimaa, sen voi helposti pilata. Terävä onkin jakanut Instagramiin reseptin, jolla varmistat, että varhaisperunat nousevat uudelle tasolle.

”Onnistut kesäkauden potuissa joka kerta”
– Meille rakkaisiin uusien perunoiden keittämiseen löytyy yhtä monta mielipidettä kuin meitä suomalaisia on. Pekka jakaa täsmävinkit millä onnistut kesäkauden potuissa joka kerta, Olo Collection Instagramissa kerrotaan.
Pekan laatimat ohjeet varhaisperunoiden valmistukseen:
- Keitä perunoita noin 10-15 minuuttia. Keitinveden ei tarvitse kuplia voimakkaasti.
- Kaada vedet kun perunat on al dente. Lisää reilusti voita ja hauduta loppuun hetki kannen alla.
- Mausta tillillä, kevätsipulilla ja suolalla.
Katso video alapuolelta!
Lähde: Iltalehti