Simo Harrivaara vinkkasi viime vuonna mainioita ideoita, joilla voit nostaa kaupan valmiit joululaatikot uudelle tasolle.
Harrivaara kertoo ymmärtävänsä ettei jokainen ehdi valmistamaan jouluruokia kotona alusta alkaen itse. Jos aiot ostaa valmislaatikoita, niin testaa Harrivaaran vinkkejä.
Voit testata muun muassa ruskistettua voita, joka antaa pähkinäisen vivahteen ja lanttulaatikon maistumaan entistä paremmalta.
Ruskistettu voi on helppo valmistaa
Ruskistettu voi syntyy helposti ja nopeasti. Laita 100 grammaa voita kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. Kun voi on täysin sulanut, nosta lämpöä reippaasti ja anna voin kuumentua noin 157 asteeseen, sekoitellen silloin tällöin.
Käytä lämpömittaria, jotta lämpötila pysyy tarkkana. Kun tavoitelämpötila on saavutettu ja voi on saanut pähkinäisen tuoksun, kaada se välittömästi puhtaaseen astiaan jäähtymään huoneenlämpöiseksi.
Ruskistetulla voilla ja timjamilla tuunattu lanttulaatikko
Ainekset
- 1 paketti (350 g) kaupan valmista lanttulaatikkoa
- 1 rkl kuivattua tai tuoretta timjamia
- 100 g ruskistettua voita
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 tl jauhettua valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl pankojauhoja
Valmistusohjeet
- Laita uuni päälle 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset pankojauhoja lukuun ottamatta kulhossa tasaiseksi massaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Laita seos voideltuun uuninkestävään vuokaan, muotoile pinta lusikalla ja ripottele lopuksi päälle pankojauho.
- Paista 175-asteisessa uunissa ilman kantta noin 45 min, kunnes pinta on kullanruskea.
Resepti: IL / Simo Harrivaara













