Terveellinen parsakaalipitsa valmistuu yhtä helposti kuin tavallinenkin pitsa.

Joskus tekisi mieli herkutella, vaikka tietää että viime aikoina on tullut popsittua hieman liikaa kaikenlaista. Tällaisissa tilanteissa terveelliset herkut voivat nousta arvoon arvaamattomaan.

Jos pidät pitsasta niin tulet myös pitämään tästä reseptistä, jossa perinteinen pitsapohja on korvattu parsakaalipohjalla.

Kuva: pxhere.com

Lue myös:

Parsakaalipitsa sopii myös karppaajille

Parsakaali tuo pitsalle herkullisen maun ja samalla vältyt ylimääräisiltä hiilihydraateilta. Tämä resepti sopii siksi erinomaisesti myös karppaajille.

Ainekset pitsapohjaan

  • 4 parsakaalia
  • Kananmunaa
  • Mozzarellaraastetta
  • Puristettua valkosipulia
  • Lehtipersiljaa
  • Suolaa ja pippuria
  • Parmesaania
  1. Höyrytä parsakaalit, leikkaa ne silpuksi ja purista ylimääräinen neste pois kangasliinan avulla (tärkeää ettei pohjasta tule vetinen)
  2. Sekoita kaikki yllä luetellut ainekset keskenään
  3. Valmista pohja paistamalla 25 minuuttia 200 asteisessa uunissa

Pitsatäytteet

  • Juustoraastetta (esim mozzarellaa)
  • Salamia
  • Oreganoa ja valkosipulia maun mukaan
  • Muut valinnaiset
  1. Lisää esikypsennetyn pohjan päälle juustoraaste, salami ja muut valitsemasi täytteet (älä laita liikaa täytteitä, jotta pizza paistuu rapeaksi)
  2. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes juusto pinta on kullanruskea
  3. Nauti!

Voit katsoa valmistusohjeet oheiselta videolta!

Tämä on huomattavasti terveellisempi vaihtoehto perinteiselle pitsalle.

Jaa resepti, jos haluaisit maistaa herkullista parsakaalipitsaa.