Kuusenkerkät alkavat olla parhaimmillaan ja niitä kannattaa kerätä talteen.

Kuusenkerkät ovat kuusien nuoria versoja, jotka alkavat kasvaa keväällä puiden oksilla. Kuusenkerkät ovat tyypillisesti vaaleanvihreitä ja pehmeitä. Kuusenkerkät ovat yleensä parhaimmillaan kevään alkupuolella, kun ne vasta puhkeavat silmuistaan.

Uutisoimme aikaisemmin 3 syytä miksi kuusenkerkkiä kannattaa syödä. Nyt pääset hyödyntämään kotimaisen luonnon omaa superfoodia siirapin muodossa. Lue alta miten.

50018635646 a7b08ec659 c
Kuva: Flickr.com

Tarvitset:

  • Vettä
  • Kuusenkerkkiä
  • Taloussokeria

Kuusenkerkkäsiirappi valmistusohjeet:

  1. Kerää sopiva määrä kuusenkerkkiä (esimerkki määrästä videolta)
  2. Huuhtele kuusenkerkät kylmässä vedessä siivilän kanssa
  3. Kiehauta kuusenkerkät ja kaada kiehautettu kuusenkerkkäneste siivilän läpi astiaan. Painele kerkkiä lusikalla siivilää vasten, jotta saat kaiken nesteen ulos.
  4. Siirrä neste kattilaan, lisää sokeri ja keitä.
  5. Kaada siirappi astiaan ja siirrä jäähtymään.

Voit katsoa alta videon, jossa valmistus tapahtuu alusta loppuun.

@jasmin.ngo

Nyt on metsät täynnä kuusenkerkkiä 🤩 Ootko koskaan maistanut? Tää oli mun eka kerta 🤭 #kuusenkerkkä #kuusenkerkkäsiirappi #diy #tutoriaali #resepti

♬ La Vie En Rose – Emily Watts

Muistathan, että kuusenkerkkiä saa kerätä vain maanomistajan luvalla.

Jaa resepti ystävillesi, joiden pihalla tai lähialueella kasvaa kuusia.