Edullista ja herkullista kotimaista kesäkurpitsaa saa vielä ruokakaupoista.
Kesäkurpitsaa voi hyödyntää yllättävän monipuolisilla tavoilla ja sillä voi joissakin tilanteissa korvata esimerkiksi perunan.
Ilta-Sanomien ruokatoimittaja Outi Mehto jakoi reseptin, jonka avulla kesäkurpitsasuikaleet voi muuttaa ranskalaisiksi.
Herkuttelua kesäkurpitsalla
Kesäkurpitsaa on perinteisesti lisätty keittoihin, kastikkeisiin tai grillivartaisiin. Perinteisiin resepteihin voi kuitenkin aika ajoin kyllästyä, jonka vuoksi välillä on hyvä kokeilla jotain eksoottista.
Outi Mehdon kesäkurpitsaranskalaiset ovat täydellinen herkku ihmisille, jotka pitävät napostelusta ja haluavat samalla syödä hieman terveellisemmin.
Kesäkurpitsaranskalaiset
Annos noin kahdelle
Valmistusaika noin 30 min
- 1 kesäkurpitsa (noin 300 g)
- 1 dl pankojauhoja (tai korppujauhoja)
- 1 dl raastettua parmesaania tai muuta kovaa juustoa
- ½ tl timjamia
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl vettä
- ½ dl vehnäjauhoja
- Laita uuni kuumenemaan 210 asteeseen. Levitä uuniritilän päälle leivinpaperi.
- Leikkaa kesäkurpitsa noin 10 cm pituisiksi ja 0,5–1 cm paksuiksi palkeiksi.
- Sekoita kulhossa pankojauhot, raastettu parmesaani, timjami ja suola.
- Riko syvälle lautaselle kananmuna ja sekoita sen joukkoon ruokalusikallinen vettä.
- Laita kesäkurpitsapalkit kulhoon, ripota päälle jauhot ja kääntele hyvin.
- Kasta kesäkurpitsat ensin kananmunassa, pyöritä sitten pankojauhoseoksessa ja asettele leivinpaperin päälle ritilälle. Paista uunissa noin 15–20 min, kunnes pinta on hyvin rapeutunut ja saanut väriä. Tarjoa esim. yrttidipin tai paistetun kalan kanssa ja nauti heti!
Jaa resepti ystävillesi!
Lähde: IS.fi / Outi Mehto