Söin eilen mummolassa poikkeuksellisen herkullisia lihapullia ja niiden maun salaisuus löytyi yllättävästä ainesosasta.
Ranskalainen sipulikeittojauhe sopii mainiosti maustamaan jauhelihataikinaa. Se antaa lihaan makeaa sipulin makua ja syvyyttä ilman, että tarvitsee erikseen pilkkoa tai kuullottaa sipulia.
Toimii myös jauhelihapihveihin ja murekkeisiin
Voit käyttää samaa seosta myös muihin arkisiin jauheliharuokiin.

Alla perusohje, jonka pohjalta taikinaa voi tuunata omien mieltymysten mukaiseksi. Mummoni ei osannut antaa tarkkoja ohjeita, sillä hän valmisti taikinan näppituntumalta.
- 400–500 g jauhelihaa
- 1 pussi (n. 40 g) ranskalaista sipulikeittojauhetta
- 1 kananmuna
- 0,5 dl korppujauhoja tai kaurahiutaleita
- 0,5 dl nestettä (maitoa, vettä tai kermaa)
Oletko lisännyt sipulikeittojauhetta jauhelihataikinaan? Jaa vinkki tutuillesi.