
Raparperipiirakka on klassikko, joka ei esittelyitä kaipaa.
Kesän makumuistoihin kuuluu olennaisesti mummon tekemä raparperipiirakka – mehevä, kirpeänmakea herkku, joka vie kielen mennessään. Tämä resepti on poimittu Ilta-Sanomien sivuilta.
Mummon raparperipiirakka viimeistellään muruseoksella, joka tuo siihen kivaa rapeutta, Ilta-Sanomien sivulla kerrotaan.

Ainekset
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 100 g sulatettua voita
- 2 dl kermaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
Päälle
- 1 ½ l pilkottuja raparpereja
- 50 g pehmeää voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään puuhaarukalla. Kaada voideltuun piirakkavuokaan.
- Levitä pilkotut raparperit taikinan päälle. Nypi pehmeä voi, jauhot ja sokeri muruiksi. Ripottele muruseos raparperien päälle.
- Nosta piirakka uuniin noin 30-40 minuutiksi. Paista ensin vartti 200 asteessa ja tiputa lämpö 175 asteeseen. Paista keskitasolla tai alempana. Korkealla paistettu piirakka palaa helposti. Tarkkaile uunia paiston aikana. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua.
- Paistovinkki: Taikinasta riittää yhteen halkaisijaltaan n. 28 cm:n kokoiseen reunalliseen piirakkavuokaan tai kahteen pienempään. Myös lasagnevuoka; on sopiva tälle taikikinamäärälle. Piirakan voi myös paistaa pellillä, jolloin siitä tulee ohuempi. Paistoaika on tällöin n. 25-35 minuuttia. Paksumpi piirakka vaatii pidemmän paistoajan.
Resepti: Ruokala / Ilta-Sanomat