Milloin viimeksi valmistit kukka- tai parsakaaligratiinia?

Kukkakaaligratiini on herkullinen uuniruoka, jossa kukkakaalin miedon makea maku yhdistyy täyteläiseen juustoon ja rapeaan pintaan. Se toimii mainiona lisukkeena esimerkiksi liha- ja kalaruokien rinnalla, mutta on tarpeeksi täyttävä nautittavaksi myös sellaisenaan.

Kukkakaaligratiini

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 2 dl ruokakermaa (15%)
  • 150 g mozzarellaraastetta

Voiteluun

  • 1-2 rkl voita

Valmistusohjeet

  1. Paloittele tai nypi kukkakaali pieniksi paloiksi. Keitä 3 minuuttia sopivan suolaisessa vedessä.
  2. Voitele uunivuoka ja lisää parsakaalit vuokaan.
  3. Sekoita kukkakaalin joukkoon suola ja pippuri.
  4. Lisää mukaan ruokakerma ja juustoraaste. Sekoita.
  5. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Nauti!

LUE MYÖS: Kotitekoinen mauste, joka saa melkeinpä kaikki ruoat maistumaan herkullisemmalta (Marjastaja.fi)