Milloin viimeksi valmistit kukka- tai parsakaaligratiinia?
Kukkakaaligratiini on herkullinen uuniruoka, jossa kukkakaalin miedon makea maku yhdistyy täyteläiseen juustoon ja rapeaan pintaan. Se toimii mainiona lisukkeena esimerkiksi liha- ja kalaruokien rinnalla, mutta on tarpeeksi täyttävä nautittavaksi myös sellaisenaan.
Kukkakaaligratiini
Ainekset
- 1 kukkakaali
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippurirouhetta
- 2 dl ruokakermaa (15%)
- 150 g mozzarellaraastetta
Voiteluun
- 1-2 rkl voita
Valmistusohjeet
- Paloittele tai nypi kukkakaali pieniksi paloiksi. Keitä 3 minuuttia sopivan suolaisessa vedessä.
- Voitele uunivuoka ja lisää parsakaalit vuokaan.
- Sekoita kukkakaalin joukkoon suola ja pippuri.
- Lisää mukaan ruokakerma ja juustoraaste. Sekoita.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Nauti!