Ravintoloitsija Teemu Laurell valmistaa fenkolista ihanan raikkaan salaatin.
Fenkolin aniksinen maku erottaa sen selvästi muista vihanneksista. Salaattiin fenkoli tuo kirpeyttä ja raikkautta.
Teemun fenkolisalaattia voi nauttia vaikkapa makkaran, kalan tai lihan kanssa.
– Kokeile salaattijuuston, vihreiden oliivien ja appelsiininkuoren raikasta yhdistelmää, ja nauti vaikkapa grilliruoan lisukkeena, Valion sivulla vinkataan.
Ainesosat
- 2 fenkolia, pientä
- 50 g vihreitä kivettömiä oliiveja
- 4 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- suolaa ripaus
- mustapippuria ripaus
- ½ prk (à 180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
- raastettua appelsiininkuorta
Halutessasi
- tuoretta tilliä
Ohje
- Valmistele fenkoli. Poista varret ja uloimmat kovat osat. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi mielellään mandoliinilla tai veitsellä mahdollisimman ohueksi.
- Leikkaa oliivit neljään osaan ja laita sivuun.
- Tee kastike. Sekoita kulhossa rypsiöljy, omenaviinietikka, hunaja suola ja pippuri. Raasta joukkoon pestyn appelsiinin kuori.
- Lisää kastike fenkolin päälle ja sekoita.
- Lisää joukkoon salaattijuustokuutiot ja leikatut oliivit. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita.
- Voit halutessasi koristella tillin oksilla tai tillifenkolilla eli fenkolin vihreillä yrttimäisillä osilla.
Resepti: Valio / Teemu Laurell