Perinteiset kaurakeksit hurmaavat maulla ja helppoudella.

Kaurakeksit ovat suomalaisen keittiön klassikko – yksinkertaisia, herkullisia ja aina yhtä suosittuja. Ne syntyvät arkisista aineksista, jotka löytyvät useimmista keittiöistä, ja paistuessaan täyttävät kodin ihanalla tuoksulla.

Rapeat reunat ja kauran paahteinen maku tekevät näistä kekseistä täydellisen kahvipöytäherkun tai pienen välipalan.

Perinteiset kaurakeksit

(n. 30 kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria (tai pelkkää valkoista, jos haluat vaaleampia keksejä)
  • 1 kananmuna
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (ripaus suolaa – korostaa makua)

Valmistusohje

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki.
  2. Vatkaa sokerit ja voi kevyesti sekaisin. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa kuivat aineet: kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
  4. Sekoita kuivat aineet taikinaan.
  5. Nosta taikinasta lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille (jätä tilaa leviämiselle).
  6. Paista 200 °C uunin keskitasolla noin 8–10 minuuttia, kunnes reunat saavat kauniin kullanruskean värin.
  7. Anna jäähtyä ritilällä – keksit kovettuvat jäähtyessään.

Vinkkejä:

  • Lisää 1 dl rusinoita, suklaarouhetta tai pähkinöitä, jos haluat vaihtelua.
  • Jos haluat erityisen rapeita keksejä, käytä hiukan vähemmän jauhoja ja paista hieman pidempään.

LUE MYÖS: Tuliko paitaasi marjatahra? Näin helposti sen saa pois kiehuvan veden tai piimän avulla (Marjastaja.fi)