Rapeat pienet krustadit täytetään smetanalla, siianmädillä ja hienonnetulla punasipulilla – juhlavaa ja todella herkullista!
Voit ostaa valmiita krustadeja tai kokeilla tehdä itse reseptin mukaan.
Krustadit smetanalla ja mädillä
Ainekset
Krustadit
- 3 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,75 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 keltuaista
- 25 g sulatettua voita
- 4–5 dl neutraalia öljyä (esim. rypsiöljyä) friteeraamiseen
Täyte
- 1 dl smetanaa
- 40 g siian tai muikunmätiä
- 0,5 punasipulia, hienonnettuna
- Tuoretta tilliä
Valmistusohjeet
Krustaditaikina
- Sulata voi ja ota se pois liedeltä.
- Mittaa kylmä vesi kulhoon ja vispaa jauhot joukkoonvispilällä, kunnes saat tasaisen taikinan.
- Lisää suola, sokeri ja keltuaiset.
- Sekoita joukkoon sulatettu voi ja vispaa tasaiseksi, paakuttomaksi taikinaksi.
- Anna taikinan levätä ja turvota vähintään 15 minuuttia, mieluiten pidempään, ennen friteeraamista.
- Kaada taikina kapeaan lasiin tai astiaan, jotta krustadirauta voidaan upottaa syvälle taikinaan.
Friteeraus
- Kaada öljy kattilaan (noin 4–5 cm korkuinen kerros) tai käytä friteerauskeitintä.
- Kuumenna öljy 180–185 asteeseen ja seuraa lämpötilaa lämpömittarilla.
- Kuumenna krustadirautaa kuumassa öljyssä 4–5 minuuttia ennen aloittamista.
- Kasta rauta taikinaan (älä anna taikinan nousta reunan yli) ja laske se sitten öljyyn.
- Friteeraa, kunnes krustadi on kullanruskea ja rapea sekä sisältä että ulkoa. Väri ei saa olla liian vaalea, mutta ei myöskään liian tumma.
- Nosta krustadit ylös ja valuta ylimääräinen rasva pois talouspaperin päällä.
- Säilytä kuivassa, kunnes kaikki krustadit ovat valmiita.
Tarjoilu
- Täytä krustadit smetanalla ja siianmädillä, mielellään pursotinpussia käyttäen.
- Lisää päälle hienonnettua punasipulia ja tilliä.
- Tarjoa heti.
Hyvää ruokahalua!













