Rapeat pienet krustadit täytetään smetanalla, siianmädillä ja hienonnetulla punasipulilla – juhlavaa ja todella herkullista!

Voit ostaa valmiita krustadeja tai kokeilla tehdä itse reseptin mukaan.

Krustadit smetanalla ja mädillä

Ainekset

Krustadit

  • 3 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,75 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 25 g sulatettua voita
  • 4–5 dl neutraalia öljyä (esim. rypsiöljyä) friteeraamiseen

Täyte

  • 1 dl smetanaa
  • 40 g siian tai muikunmätiä
  • 0,5 punasipulia, hienonnettuna
  • Tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

Krustaditaikina

  1. Sulata voi ja ota se pois liedeltä.
  2. Mittaa kylmä vesi kulhoon ja vispaa jauhot joukkoonvispilällä, kunnes saat tasaisen taikinan.
  3. Lisää suola, sokeri ja keltuaiset.
  4. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja vispaa tasaiseksi, paakuttomaksi taikinaksi.
  5. Anna taikinan levätä ja turvota vähintään 15 minuuttia, mieluiten pidempään, ennen friteeraamista.
  6. Kaada taikina kapeaan lasiin tai astiaan, jotta krustadirauta voidaan upottaa syvälle taikinaan.

Friteeraus

  1. Kaada öljy kattilaan (noin 4–5 cm korkuinen kerros) tai käytä friteerauskeitintä.
  2. Kuumenna öljy 180–185 asteeseen ja seuraa lämpötilaa lämpömittarilla.
  3. Kuumenna krustadirautaa kuumassa öljyssä 4–5 minuuttia ennen aloittamista.
  4. Kasta rauta taikinaan (älä anna taikinan nousta reunan yli) ja laske se sitten öljyyn.
  5. Friteeraa, kunnes krustadi on kullanruskea ja rapea sekä sisältä että ulkoa. Väri ei saa olla liian vaalea, mutta ei myöskään liian tumma.
  6. Nosta krustadit ylös ja valuta ylimääräinen rasva pois talouspaperin päällä.
  7. Säilytä kuivassa, kunnes kaikki krustadit ovat valmiita.

Tarjoilu

  1. Täytä krustadit smetanalla ja siianmädillä, mielellään pursotinpussia käyttäen.
  2. Lisää päälle hienonnettua punasipulia ja tilliä.
  3. Tarjoa heti.

Hyvää ruokahalua!

LUE MYÖS: Upea herkku lahnasta – päihittää maussa jopa uunilohen ja maksaa muutaman euron (Kalajutut.fi)