Kokeile MasterChef Suomi -sarjan joulujakson reseptiä. Reseptin jakoi alunperin MTV Uutisten Makuja.
Suklaan ja appelsiinin yhdistelmä saa makunystyrät heräämään tässä MasteChef -Joonan luomuksessa.
Löydät alta valmistusohjeet ja tarvittavat raaka-aineet.
Taikina
- 3 kpl kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl perunajauhoja
- 2,5 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 50 g tummaa suklaata
- 200 g appelsiinituorejuustoa
- 0,5 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Kuorrutus
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 50 g tummaa suklaata
- 0,5 rkl kahvijauhetta
Valmistusohje
- Säädä uuni 225 asteeseen. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja kypsennä uunissa 5-7min.
- Kumoa valmis taikina uudelle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Vie kylmään.
- Valmista täyte. Rouhi suklaa pieneksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja suklaarouhe. Vaahdota kerma. Laita vaahto tuorejuusto sekoitukseen. Levitä täyte kääretorttupohjalle. Kääri torttu rullalle varovasti. Laita jääkaappiin.
- Kuorrutus: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, sulatettu suklaa ja kahvijauhe samalla vatkaten. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Tee haarukalla kuvioita kuorrutteeseen. Lopuksi koristele suklaahipuilla ja appelsiinin kuorella.
Nauti ja jaa resepti ystävillesi!
Lähde: MTV Makuja