
Paistetut letut, kermavaahto ja mansikkahillo – klassikkojälkkäri ei tuota koskaan pettymystä!
Valion näyttävä kesäkakku valmistetaan letuista, ihanasta mansikka-raparperihillosta ja täyteläisestä mascarponevaahdosta.
Lettukakku tekee perinteisestä jälkiruoasta juhlavan säilyttäen kuitenkin perinteiset maun ennallaan.
Lettutaikina
- 3 kananmunaa
- 6 dl Valio täysmaitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Mansikka-raparperihillo
- 125 g raparperia
- 125 g mansikoita
- 2 rkl vettä
- 1 ½ dl hillosokeria
Mascarponevaahto
- 4 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 1 rasia (200 g) Valio Keittiön mascarponea
- 1 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- Valio Oivariini® juoksevaa
- 250 g tuoreita mansikoita
- syötäviä kukkia
- tomusokeria
Ohje
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan n. 2 dl maitoa ja muut aineet, vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna turvota 30 min.
- Valmista taikinan turvotessa hillo. Huuhtele ja paloittele raparperi n. 1cm viipaleiksi. Laita raparperi, mansikat ja vesi kattilaan, kuumenna. Sekoita sokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen n.15 min. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto ja jäähdytä hillo.
- Paista lettutaikinasta 10 kpl ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla (pannun pohjan halkaisija n. 20 cm).
- Yhdistä mascarpone ja kerma, vaahdota kuohkeaksi. Mausta vaahto sokerilla.
- Aseta neljä lettua limittäin pyöreän kakkuvuoan (ø 20 cm) reunoille siten että jokaisen letun puoliväli asettuu vuoan reunaan: puolet letusta on vuoan sisäpuolella ja puolet vuoan ulkopuolella. Aseta yksi lettu vuoan pohjalle.
- Levitä 1/3 vaahtoa vuokaan letun pinnalle. Levitä päälle 1/3 hilloa. Aseta hillon päälle lettu ja jatka kokoamista vielä kaksi täytekerrosväliä.
- Aseta kaksi viimeistä lettua päällekkäin täytteen päälle. Taita vuoan ylitulevat reunaletut pohjaletun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin.
- Kumoa kakku ennen tarjoilua. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja kumoa lettukakku lautaselle. Koristele kakku mansikoilla, syötävillä kukilla ja tomusokerilla. Käytä kakun leikkaamiseen terävää veistä.
Haluatko oikaista?
Oikaise korvaamalla raparperi-mansikkahillo valmiilla hillosäilykkeellä. Voit paistaa letut jo edellisenä päivänä, jolloin kakun kokoaminen vie vain hetken.
Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät letuista!
Lähde: Valio.fi