
Äitienpäivää vietetään huomenna (11.5) – ilahduta äiti marjaisalla juustokakulla, jonka voit valmistaa halutessasi jo tänään.
Mehevä juustokakku ja marjat ovat pettämätön yhdistelmä. Mikäli etsit varmaa ja helppoa jälkiruokaa niin tämä resepti on sinua varten.
Voit myös helposti tuunata reseptiä valitsemalla äitisi suosikkimarjoja.
Marjainen juustokakku (ilman uunia)
Ainekset
Pohja:
- 200 g digestive-keksejä
- 75 g voita (sulatettuna)
Täyte:
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua
Päälle:
- 200–300 g tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia, vadelmia jne.)
Valmistusohje
1. Valmistele pohja:
- Murskaa keksit hienoksi (esim. monitoimikoneella tai pussissa kaulimella).
- Sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
- Nosta jääkaappiin odottamaan.
2. Täyte:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (n. 5–10 min).
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu.
- Kuumenna tilkka vettä tai sitruunamehua, purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen.
- Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
- Kääntele lopuksi kermavaahto varovasti mukaan.
- Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
3. Koristele:
- Lisää tuoreet marjat hyytyneen kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Nauti!