Nokkoshummus sopii niin leivän päälle kuin dipiksikin.

Nokkonen on ravintoarvoiltaan vallan mainio kasvi, sillä se sisältää jopa enemmän rautaa kuin pinaatti. Nokkosta voi lisätä leivonnaisiin ja siitä saa myös maukasta keittoa.

Moilasen nokkoshummus on sesongin herkku, jota haluat kokeilla.

– Tää nokkoshummus on ihanan väristä ja sen makuista, että nokkosvihaajallekin keplaa. Nokkonen nimittäin piiloutuu kivasti tän joukkoon. Ihanaa sellaisenaan rapean leivän kanssa nautittuna ja tosi jees soosina grillatuille vihanneksille. Miksei kalalle ja kanallekin, Mari vinkkaa seuraajilleen Instagramissa.

Mari Moilasen Nokkoshummus

  • 1 l nokkosia
  • 1 pkt (280/230 g) kikherneitä
  • 1/2 dl tahinia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl kikhernelientä
  • 2 rkl vettä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • muutama rouhaus mustapippuria
  • 1/2 tl chilihiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta kattilallinen suolalla maustettua vettä. Laita nokkoset kattilaan ja anna veden kiehahtaa uudestaan. Kaada nokkoset siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Purista kuiviksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset vetää lukuunottamatta tehosekoittimeen ja aja seos hummukseksi. Lisää vettä tarpeen mukaan hummuksen notkistamiseen. Anna nokkoshummuksen tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan, näin maut tasaantuu ja väri muuttuu tummemmaksi.
  3. Grillaa tai paahda uunissa päälle esimerkiksi porkkanoita, kirsikkatomaatteja tai bataattia.