Ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittelemät valkohomejuustojoulutortut ovat suussa sulavan herkullisia.

Perinteiset joulutortut ovat saaneet lukuisia haastajia, joista olemme uutisoineet aikaisemmin. Mari Moilanen kehitteli herkullisen makeat ja suolaiset valkohomejuustojoulutortut.

– Joihinkin asioihin sitä fakkiintuu näin joulunaikaan. Mun on joka vuosi pakko kehitellä joku uus maku mun joulutorttuihin, Mari kirjoittaa ja jatkaa:

Mari kokeilee paljon uusia ideoita, jotka toimivat vaihtelevalla menestyksellä. Tämä resepti on kuitenkin hänen mukaan täysi kymppi.

– Välillä tulee ihan sairaan hyvää, välillä vähän hassuja juttuja. Tää vuos oli täys kymppi. Viis ainesta kaupasta ja se on siinä. Juustonystävät, ohoi!

Valkohomejuustojoulutortut
16 kappaletta

  • 500 g lehtitaikinalevyjä
  • 200 g valkohomejuustoa
  • 1 1/2 dl viikunahilloa
  • 1/2 dl pekaanipähkinöitä hienonnettuna

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohjeet:

1. Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Tee veitsellä L-kirjaimen muotoiset viillot ristikkäisiin kulmiin noin 1/2 sentin päähän reunasta. Taita leikatut suikaleet ristiin niin, että taikinasta muodostuu timantin muotoinen kuvio.
2. Nosta lusikallinen viikunahilloa tortun keskelle, lisää päälle pala brie juustoa ja ripottele pinnalle hienonnettuja pekaanipähkinöitä.
3. Voitele joulutorttujen reunat vatkatulla kananmunalla. Paista joulutorttuja 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa joulutortut lämpiminä. Jouluruusutorttujen taitteluohje löytyy tuolta ylhäältä linkistä

Valmistusohjeet löytyvät myös Marin julkaisemalta Instagram -videolta.