Kurpitsoille löytyy uskomaton määrä erilaisia käyttötapoja.
Ruokakirjailija ja somevaikuttaja Mari Moilanen näyttää miten kurpitsan sisälle valmistetaan herkullinen juustofondue. Lämpimän juuston kanssa kypsynyt kurpitsa muuttuu samalla ihanaksi lisukkeeksi.
Mari on aikaisemmin valmistanut kurpitsan sisään muun muassa pataruokia.
Resepti keräsi ihastusta Marin Instagreamissa.
– Taivaallisen näköistä! eräs seuraaja hehkuttaa somessa.
– Ihana idea, toinen jatkaa.
Kurpitsafondue
(2 hengelle)
- 1 pieni kurpitsa
Fondue
- 400 g valkohomejuustoa
- 1/4 dl valkoviiniä
- muutama oksa tuoretta timjamia
- kurpitsansiemeniä
Paahdetut perunat
- 3 rosamunda-perunaa
- 1/2 rkl oliiviöljyä
- ripaus sormisuolaa
- muutama oksa tuoretta timjamia
Lisäksi
- 3 endiiviä
- rapeakuorista vaaleaa leipää
Valmistusohjeet
- Leikkaa kurpitsan hattu pois ja koverra kurpitsan sisukset pois. Nosta uunivuokaan.
- Lohko perunat ja nosta uunivuokaan kurpitsan ympärille. Mausta perunat oliiviöljyllä, sormisuolalla ja timjamilla. Paahda kurpitsaa ja perunoita 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsä.
- Kuori juustojen kuori kuorimaveitsellä ja kuutioi isoiksi kuutioiksi.
- Täytä kurpitsavalkohomejuustolla. Kaada valkoviini juustokuutioiden päälle ja revi päälle muutama oksa timjamia. Nosta kurpitsan hattu kurpitsan päälle ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on kokonaan sulanut.
- Nosta kurpitsa uunista ja sekoita täyte tasaiseksi. Tarjoa fonduen kanssa paahdettujen perunoiden lisäksi endiiviä ja paloiteltua vaaleaa leipää.
Katso Marin video alapuolelta ja ota hänen tilinsä seurantaan.













