Kantarellipasta on herkku, joka maistuu vielä paremmalta ilman kermaa.

Sienisesonki käy nyt kuumimmillaan ja sienestäjät voivat löytää metsästä lukuisia syötäviä lajeja. Yksi kaikkien tuntema sieni on kuitenkin kantarelli, josta saa taiottua vaikkapa maukkaan pastan ruokakirjailija Mari Moilasen reseptillä.

Kermaton = parempi maku

Marin mukaan kermattomat pastakastikkeet tuovat huomattavasti paremmin esiin sienten oman maun.

– Ootko kaivannut reseptiä kermattomaan kanttarellipastaan? No tässä se tulee! Ja mä sanon suoraan, et nää kermatttomat pastakastikkeet on huomattavasti maukkaampia ja tuo huomattavasti paremmin sienten maun esiin kun kermaiset kastikkeet, joten laita tää resepti muistiin! Tämä nimittäin vie kielen!!

Marin mukaan myös herkkutatit sopivat tähän reseptiin.

Mari Moilasen kermaton kantarellipasta

2 hengelle

Kastike

  • reilu 1/2 l kantarelleja
  • 1 rkl vettä (tarvittaessa)
  • 1 keltasipuli
  • 1 kokonainen, kookas valkosipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kana- tai kasvislientä
  • 25 g voita
  • 2 rkl timjamia
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • 200 g pastaa
  • vettä
  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Paahda ensin valkosipuli laittamalla kokonainen valkosipuli folion sisään ja kypsennä sitä uunissa 200 asteessa reilun tunnin ajan tai kunnes valkosipuli muuttuu vaaleanruskeaksi ja karamellisoituneen kypsäksi.
  2. Valmista pasta paistamalla ensin kanttarelleja ja ruokalusikallista vettä pannulla (mikäli kantarellit ovat kuivia), kunnes kanttarellit hieman kypsyvät. Lisää hienonnettu sipuli ja paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää paahdetun valkosipulin sisukset pastaan.
  3. Lisää valkoviini ja anna imeytyä sieniin lähes kokonaan. Lisää kasvisliemi ja keitä vielä hetki. Lisää voi ja pasta. Sekoita ja lisää parmesaani, timjami, suola ja mustapippuri. Sekoita, nosta lautasille ja raasta päälle vielä hieman parmesaania.

Resepti: Mari Moilanen

LUE MYÖS: Väheksytystä marjasta saa erittäin hyvän piirakan – tarjoile vaniljajäätelön kanssa (Marjastaja.fi)