Kotileipomoyrittäjä ja Koko Suomi leipoo -ohjelman vuoden 2025 voittaja Sarah Rhazzoun juustokakku sisältää pistaasipähkinää.

Sarah valmisti juustokakun Viiden jälkeen -ohjelmassa kesäkuussa 2025. Bake me happy -kotileipomoa pyörittävän yrittäjän mansikkakakku on saanut inspiraatiota trendikkäästä Dubai-suklaasta.

Katso alta miten kesäinen kakku valmistetaan!

Sarah Rhazzoun pistaasi-mansikkajuustokakku

Pohja

  • 130 g keksejä (pistaasisuklaakeksejä)
  • 50 g pistaasia, koristeeksi 20g
  • 100 g pistaasitahnaa, jätä vähän myös koristeluun
  • 1 dl paistettua kadayifi-taikinaa
  • 25 g voita
  • Pohjan päälle n. 3 isoa viipaloitua mansikkaa

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 200 g tuorejuustoa

Mansikkamelba

  • 400 g kotimaista pakast mansikkaa
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • 1,75 dl tomusokeri

Lisäksi

  • 8 liivatelehteä

Valmistusohje

  1. Laita liivatteet kylmään veteen viideksi minuutiksi. 
  2. Tee pohja: Aja pistaasipähkinät hienoksi, ota osa sivuun koristelua varten. Aja keksit hienoksi ja sekoita pistaasipähkinöiden kanssa. Lisää joukkoon kadayif. Kaada seokseen pistaasilevite, sekoita. Sulata voi ja lisää se massaan. Sekoita hyvin. 
  3. Taputtele pohja ja leikkaa pohjan päälle mansikkasiivuja. Vie pohja jääkaappiin odottamaan.
  4. Tee täyte:  Valmista melba kohmeisista kotimaisista mansikoista. Laita kaikki raaka-aineet astiaan ja survo 
  5. Vatkaa 3 dl vispikermaa hyväksi vaahdoksi, lisää kermaan vaniljajauhe, sekä vaniljatuorejuusto. Lisää joukkoon mansikkamelba ja sekoita huolellisesti. 
  6. Sulata lionneet liivatteet kiehuvaan tilkkaan vettä ja sekoita huolellisesti mansikkatäytteeseen. Kaada vuokaan ja vie jääkaappiin hyytymään. 
  7. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele pistaasitahnalla, pähkinämurulla, kuivatulla mansikalla sekä kukilla. 

MTV:n sivuilta poimitut vinkit:

  • Voit myös kiehauttaa mansikkamelbaa n. 0,5 dl ja sekoittaa liivatteen siihen.
  • Voit lisätä kadayifin määrää ja vähentää keksien määrää oman maun mukaan 

Resepti: MTV Uutiset / Makuja