
Kotileipomoyrittäjä ja Koko Suomi leipoo -ohjelman vuoden 2025 voittaja Sarah Rhazzoun juustokakku sisältää pistaasipähkinää.
Sarah valmisti juustokakun Viiden jälkeen -ohjelmassa kesäkuussa 2025. Bake me happy -kotileipomoa pyörittävän yrittäjän mansikkakakku on saanut inspiraatiota trendikkäästä Dubai-suklaasta.
Katso alta miten kesäinen kakku valmistetaan!
Sarah Rhazzoun pistaasi-mansikkajuustokakku
Pohja
- 130 g keksejä (pistaasisuklaakeksejä)
- 50 g pistaasia, koristeeksi 20g
- 100 g pistaasitahnaa, jätä vähän myös koristeluun
- 1 dl paistettua kadayifi-taikinaa
- 25 g voita
- Pohjan päälle n. 3 isoa viipaloitua mansikkaa
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- ½ tl vaniljajauhetta
- 200 g tuorejuustoa
Mansikkamelba
- 400 g kotimaista pakast mansikkaa
- Puolikkaan sitruunan mehu
- 1,75 dl tomusokeri
Lisäksi
- 8 liivatelehteä
Valmistusohje
- Laita liivatteet kylmään veteen viideksi minuutiksi.
- Tee pohja: Aja pistaasipähkinät hienoksi, ota osa sivuun koristelua varten. Aja keksit hienoksi ja sekoita pistaasipähkinöiden kanssa. Lisää joukkoon kadayif. Kaada seokseen pistaasilevite, sekoita. Sulata voi ja lisää se massaan. Sekoita hyvin.
- Taputtele pohja ja leikkaa pohjan päälle mansikkasiivuja. Vie pohja jääkaappiin odottamaan.
- Tee täyte: Valmista melba kohmeisista kotimaisista mansikoista. Laita kaikki raaka-aineet astiaan ja survo
- Vatkaa 3 dl vispikermaa hyväksi vaahdoksi, lisää kermaan vaniljajauhe, sekä vaniljatuorejuusto. Lisää joukkoon mansikkamelba ja sekoita huolellisesti.
- Sulata lionneet liivatteet kiehuvaan tilkkaan vettä ja sekoita huolellisesti mansikkatäytteeseen. Kaada vuokaan ja vie jääkaappiin hyytymään.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele pistaasitahnalla, pähkinämurulla, kuivatulla mansikalla sekä kukilla.
MTV:n sivuilta poimitut vinkit:
- Voit myös kiehauttaa mansikkamelbaa n. 0,5 dl ja sekoittaa liivatteen siihen.
- Voit lisätä kadayifin määrää ja vähentää keksien määrää oman maun mukaan
Resepti: MTV Uutiset / Makuja