Nyhtöpulla on näyttävä ja herkullinen versio perinteisestä pullasta. Siitä revitään paloja, joita voidaan dipata maitoon tai kermaan.

Pehmeät taikinakerrokset kätkevät sisäänsä runsaan kaneli-voitäytteen, ja lopputuloksena on mehevä, helposti jaettavissa oleva herkkupulla.

Katso resepti alapuolelta.

Nyhtöpulla

Ainekset

(n. 10 annosta)

Taikina

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • n. 7–8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita, pehmeänä

Täyte

  • 75 g voita, pehmeänä
  • 1 dl fariinisokeria tai sokeria
  • 1–2 rkl kanelia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle (valinnainen):

  • raesokeria tai tomusokeria

Valmistusohje:

  1. Tee taikina
    • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (tai 42 °C, jos käytät kuivahiivaa).
    • Liuota joukkoon hiiva, lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna.
    • Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi.
    • Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
    • Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  2. Valmista täyte
    • Sekoita voi, sokeri ja kaneli tahnaksi.
  3. Muotoile nyhtöpulla
    • Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi (n. 30×40 cm).
    • Levitä täyte tasaisesti pinnalle.
    • Leikkaa levy pitkittäin kolmeen yhtä leveään osaan.
    • Pinoa osat päällekkäin ja leikkaa noin 5 cm levyisiksi paloiksi.
    • Asettele palat pystyasentoon tiiviisti vuokaan (esim. leipävuoka tai pyöreä kakkuvuoka).
  4. Kohota ja paista
    • Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
    • Voitele kananmunalla.
    • Paista 175 °C uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
    • (Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla loppuvaiheessa.)
  5. Viimeistele
    • Anna jäähtyä hetki ja viimeistele halutessasi tomusokerikuorrutteella.

Jaa resepti ystävillesi!

LUE MYÖS: Tuliko paitaasi marjatahra? Näin helposti sen saa pois kiehuvan veden tai piimän avulla (Marjastaja.fi)