Tässä herkullinen ja helppo resepti, joka nostaa kalanvalmistuksen uudelle tasolle!

Mehevä valkosipuli-sitruunalohi kypsyy foliossa grillissä ja saa makua voista, inkivääristä, hunajasta ja ripauksesta chiliä. Tämä on täydellinen tarjottava esimerkiksi juhannuksena mökillä.

Herkuttele grillattua kalaa esimerkiksi uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

6 annosta

  • 1 kg kirjolohen tai taimenen fileetä
  • 3 rkl voita
  • 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1 tl inkivääriä, hienoksi raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa
  • 1 ripaus chilihiutaleita
  • Persiljaa
  • Suolaa ja pippuria

Toimi näin

  1. Nypi kalafileen ruodot pois.
  2. Aseta filee kaksinkertaiselle alumiinifoliolle nahkapuoli alaspäin. Taittele folion reunat ylös niin, että siitä muodostuu reunallinen alusta.
  3. Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon valkosipuli, inkivääri, sitruuna ja hunaja. Levitä valkosipulivoi tasaisesti kalan päälle ja ripottele päälle suolaa, pippuria ja hieman chilihiutaleita.
  4. Aseta filee kuumalle grillille ja grillaa noin 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Huomioi, että kalan sisuksen tulisi jäädä mehevän vaaleanpunaiseksi.
  5. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa ennen tarjoilua. Anna kalan mielellään levätä 5–10 minuuttia ennen tarjoilua.

Nauti!