Sipsipelti mätidipillä on helppo, ylellinen ja näyttävä naposteltava, joka kokoaa kaikki perinteisen juhlapöydän maut yhteen pellilliseen.
Mätidippi tuo mukaan juhlavuutta ja itsenäisyyspäivän tunnelmaan sopivia makuja – smetanaa, mätiä, sipulia ja tilliä – mutta tarjoilutapa on silti rento ja helposti helposti jaettava.
Sipsipelti on myös käytännöllinen: sen voi nostaa suoraan pöydälle, ja kaikki voivat napostella samalla, kun pukuja ja kättelyitä seurataan televisiosta.
Sipsipelti mätidipillä
Ainekset
Pohjalle
- 1 iso pussi sipsejä (esim. suolatut tai sour cream & onion)
Mätidippi
- 2 dl smetanaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 pieni punasipuli hienonnettuna
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 1 prk (noin 80 g) mätitahnaa tai laadukasta mätiä
- (Halutessa) ½ dl hienonnettua ruohosipulia
- (Halutessa) 1 rkl sitruunankuorta
Valmistusohjeet
- Valmistele dippi:
Sekoita smetana, ranskankerma, punasipuli, tilli ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon mäti (tai mätitahna). Säästä halutessasi vähän mätiä koristeluun. - Tee sipsipelti:
Levitä uunipellille leivinpaperi ja kaada sipsit pellille tasaiseksi kerrokseksi. - Kasaus:
Lusikoi dippi sipseille joko isoina nokareina sinne tänne tai tee yksi iso kulho keskelle. Koristele tillillä, ruohosipulilla ja ripauksella mätiä. - Tarjoa heti:
Sipsit pysyvät rapeina parhaiten, jos dippiä ei levitä niiden päälle liian aikaisin.
Vinkkejä
- Voit vaihtaa ranskankerman kreikkalaiseen jogurttiin ja saat hieman kevyemmän version.
- Sipsipellin voi tehdä myös miniversiona suoraan lautaselle













