Sipsipelti mätidipillä on helppo, ylellinen ja näyttävä naposteltava, joka kokoaa kaikki perinteisen juhlapöydän maut yhteen pellilliseen.

Mätidippi tuo mukaan juhlavuutta ja itsenäisyyspäivän tunnelmaan sopivia makuja – smetanaa, mätiä, sipulia ja tilliä – mutta tarjoilutapa on silti rento ja helposti helposti jaettava.

Sipsipelti on myös käytännöllinen: sen voi nostaa suoraan pöydälle, ja kaikki voivat napostella samalla, kun pukuja ja kättelyitä seurataan televisiosta.

Sipsipelti mätidipillä

Ainekset

Pohjalle

  • 1 iso pussi sipsejä (esim. suolatut tai sour cream & onion)

Mätidippi

  • 2 dl smetanaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 pieni punasipuli hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 prk (noin 80 g) mätitahnaa tai laadukasta mätiä
  • (Halutessa) ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • (Halutessa) 1 rkl sitruunankuorta

Valmistusohjeet

  1. Valmistele dippi:
    Sekoita smetana, ranskankerma, punasipuli, tilli ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon mäti (tai mätitahna). Säästä halutessasi vähän mätiä koristeluun.
  2. Tee sipsipelti:
    Levitä uunipellille leivinpaperi ja kaada sipsit pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Kasaus:
    Lusikoi dippi sipseille joko isoina nokareina sinne tänne tai tee yksi iso kulho keskelle. Koristele tillillä, ruohosipulilla ja ripauksella mätiä.
  4. Tarjoa heti:
    Sipsit pysyvät rapeina parhaiten, jos dippiä ei levitä niiden päälle liian aikaisin.

Vinkkejä

  • Voit vaihtaa ranskankerman kreikkalaiseen jogurttiin ja saat hieman kevyemmän version.
  • Sipsipellin voi tehdä myös miniversiona suoraan lautaselle

LUE MYÖS: Ihana herkku itsenäisyyspäiväksi – tarvitset vain muutaman aineksen (Marjastaja.fi)