Kaipaatko vaihtelua lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikolle? Kokeile punajuurilaatikkoa.
Satokausikalenteri muistuttaa ihmisiä hyödyntämään joulupöydässä lantun ja porkkanan lisäksi punajuurta.
Upean värinen ja hennon makeahko punajuurilaatikko on loistava lisuke kinkun rinnalle. Punajuurilaatikon valmistaminen tapahtuu perinteisin menetelmin.
Satokausikalenterin punajuurilaatikko
Kahdeksalle
Valmistusaika: 2,5 h
Ainekset
- 1 kg punajuuria
- 1 omena
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Pinnalle
- 1/2 dl korppujauhoja
- 50 g voita
Valmistusohjeet
- Kuori ja kuutioi punajuuret, omena, sipuli ja valkosipulit. Keitä niukassa vedessä noin 20–30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Valuta vesi pois ja soseuta kasvikset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
- Yhdistä punajuurisose, ranskankerma, kerma sekä mausteet kulhossa, sekoita tasaiseksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan samalla sekoittaen. Kaada isoon voideltuun vuokaan, jonka tilavuus on 1,5 l. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja veistä voista pieniä nokareita korppujauhojen päälle. Gluteenittoman laatikon saat käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.
- Viimeistele punajuurilaatikko tekemällä pintaan kuvioita lusikalla. Paista 175-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia.
- Tarjoile punajuurilaatikko joulupöydässä joulukinkun tai vaikka graavilohen kanssa tai arkena kasvis- tai lihapyöryköiden lisukkeena.
Kurkkaa satokausikalenterin muita reseptejä täältä.













