Pehmeät ja tahmeat korvapuustit ovat kaikkea sitä mistä herkuttelija voi vain haaveilla.
Korvapuusti on klassinen leivonnainen, josta on olemassa lukemattomia versioita. Tämä resepti on saanut erityisen positiivisen vastaanoton TikTokissa, sillä videota on katsottu yli 13 miljoonaa kertaa.
Katso alapuolelta mitä tarvitset tahmeiden ja kuorrutettujen korvapuustien valmistukseen.
Ainekset taikinaan:
- Vajaa 2 dl lämmintä maitoa
- Reilu 2 tl pikahiivaa tai kuivahiivaa
- 0,6 dl sokeria
- 0,6 dl sulatettua voita
- 1 kananmuna
- 6,5 dl vehnäjauhoja (lisää tarvittaessa)
- ½ tl suolaa
Ainekset täytteeseen:
- 2,5 dl fariinisokeria (vaaleaa tai tummaa)
- 2 rkl kanelijauhetta
- 1,2 dl pehmeää tai lähes sulanutta voita
- 2,5 dl kuohukermaa (EI SAA SEKOITTAA TÄYTTEESEEN)
Ainekset kuorrutteeseen:
- 115 g pehmeää tuorejuustoa
- 4 rkl pehmeää voita
- 2,5 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljauutetta
Valmistusohjeet:
Taikina – Lämmitä maitoa mikroaaltouunissa 30 sekunnin ajan. Kaada lämmitetty maito isoon kulhoon. Ripottele hiiva maidon päälle. Sekoita maitoa ja hiivaa, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sokeri, voi, kananmuna, jauhot ja suola.
Vaivaa taikinaa 3-4 minuuttia. Taikina voi aluksi tuntua liian kostealta, mutta muuttuu vähemmän tahmeaksi vaivatessa. Taikinan pitäisi olla pehmeää, elastista, tahmeaa ja sileää. Jos taikina on edelleen liian märkää, lisää 1-2 ruokalusikallista jauhoja.
Voitele valmis taikina öljyllä ja peitä muovikelmulla tai keittiöpyyhkeellä. Anna kohota noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on lähes kaksinkertainen.
Täyte – Sillä välin, kun taikina kohoaa, valmista täyte. Sekoita keskikokoisessa kulhossa pehmeä voi, fariinisokeri ja kaneli (EI kuohukermaa). Sekoita hyvin ja aseta sivuun. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, siirrä se hyvin jauhotetulle alustalle ja kauli se noin 25×35 cm kokoiseksi suorakulmioksi. Levitä täyte taikinan päälle, jättäen noin 0,6 cm reunat ilman täytettä. Aloita taikinan rullaaminen pidemmältä sivulta ja aseta sauma alaspäin varmistaaksesi, että taikina pysyy kasassa.
Leikkaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja leikkaa jokainen osa kolmeksi 2,5 cm kokoiseksi palaksi. Sinulla pitäisi olla noin 12 yhtä suurta viipaletta. Aseta rullat voideltuun tai rasvattuun vuokaan. Peitä pyyhkeellä ja anna kohota 1 tunti.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä kuohukerma mikroaaltouunissa 30 sekunnin ajan, kunnes se on kädenlämpöistä. Kaada kuohukerma tasaisesti rullien päälle ja paista 25-30 minuuttia tai kunnes rullien päälliset ovat vaalean kullanruskeita.
Kuorrute – Kun rullat jäähtyvät, sekoita sähkövatkaimella tai käsin tuorejuusto, voi, tomusokeri ja vaniljauute kulhossa. Vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi. Levitä kuorrutus lämpimien rullien päälle ja nauti!
Valmistusohjeet löytyvät myös oheiselta videolta!
Kieltämättä herkullisen näköistä! Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät leivonnasta.