Tämän vuoden puolukkasato on paikoittain jopa poikkeuksellisen runsas.

Runsas puolukkasato tarkoittaa sitä, että metsän punaisia helmiä kannattaa hyödyntää niin monin tavoin kuin mahdollista.

800px Puolukka
Kuva: Wikipedia Commons

Tässä on herkullinen puolukkapiirakan resepti:

Ainekset:

Pohja:

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 3 dl puolukoita (voit käyttää tuoreita tai pakastettuja)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Ohjeet:

  1. Valmista pohja:
    • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
    • Lisää kananmuna ja vatkaa seos tasaiseksi.
    • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää jauhoseos taikinaan.
    • Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 24 cm).
  2. Täyte:
    • Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot keskenään.
    • Ripottele puolukat pohjan päälle.
    • Kaada kermaviiliseos puolukoiden päälle.
  3. Paistaminen:
    • Paista 200 °Cnoin 30–35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut kauniin värin.
  4. Tarjoilu:
    • Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Voit tarjoilla piirakan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Nauti herkullisesta piirakasta ja jaa resepti ystävillesi!