Uudenvuoden juhlissa syödään perinteisesti perunasalaattia. Parhaan lopputuloksen saa, kun salaatin valmistaa itse.
Kotona valmistettu perunasalaatti ei ole vetinen eikä liian etikkainen, vaan maultaan pyöreä ja viimeistelty. Erinomainen lisuke paahtopaistille, kalalle tai sellaisenaan osaksi uudenvuoden buffetia. Jos aiot valmistaa paahtopaistin, niin katso resepti tästä.
Helppo ja klassinen perunasalaatti
Maailman paras perunasalaatti uudeksi vuodeksi on täyteläinen ja tasapainoinen lisuke, joka kuuluu suomalaiseen juhlapöytään vuodesta toiseen. Tämä kermainen perunasalaatti valmistuu kiinteistä perunoista, majoneesista ja ranskankermasta, ja sen maku vain paranee jääkaapissa maustuessaan. Jos etsit helppoa perunasalaattireseptiä, klassista perunasalaattia tai varmaa lisuketta uudenvuoden juhlapöytään, tämä resepti on toimiva ja testattu valinta.
Perunasalaatti sopii erinomaisesti paahtopaistin, kalan ja kylmien juhlaruokien kanssa.

Maailman paras perunasalaatti
Ainekset
(6–8 annosta)
- 1 kg kiinteää perunaa (esim. Annabelle, Nicola)
- 2 dl täysmajoneesia
- 1 dl ranskankermaa tai smetanaa
- 1 tl dijon-sinappia
- 1 pieni punasipuli tai salottisipuli (hyvin hienonnettuna)
- 2–3 suolakurkkua (hienonnettuna)
- 2 rkl kurkkulientä
- 1–2 tl sokeria
- suolaa maun mukaan
- vastajauhettua valkopippuria
- 1–2 rkl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
Valmistusohje
- Keitä perunat
Keitä kuorineen suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä täysin ja kuori. - Valmista kastike
Sekoita majoneesi, ranskankerma, sinappi, kurkkuliemi ja sokeri. Mausta suolalla ja valkopippurilla. - Yhdistä
Leikkaa perunat noin 1,5 cm paloiksi. Lisää sipuli, suolakurkut ja kastike. Sekoita varovasti. - Viimeistely ja maustuminen
Lisää yrtit. Peitä ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2–4 tuntia, mieluiten yön yli.
Miksi juuri tämä perunasalaatti on maailman paras?
- Kiinteä peruna säilyttää rakenteen
- Majoneesi + ranskankerma = täyteläinen mutta ei liian raskas
- Hento makeus ja happo tasapainottavat kokonaisuuden
Tarjoile perunasalaatti kylmänä isossa tarjoiluastiassa ja viimeistele pinnalle ripaus tuoreita yrttejä tai muutama ohut sipulirengas.












