Tässä on Hellapoliisin mukaan pannukakkuohje, joka ei petä!
Pannukakku on klassikko, joka ei sen enempää esittelyjä kaipaa.
Suositun ruokabloggaajan reseptistä voi valmistaa sekä makean, että suolaisen version. Suolaista versiota voi tarjoilla kahvipöydässä tai vaikkapa keiton kanssa.
Ainekset
- 1 l maitoa
- 4 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- (makeaan pannukakkuun 2 rkl sokeria)
- 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä
Täyte suolaiseen pannukakkuun
- 200 g mozzarellajuustoa raasteena
- 250/500 g mozzarellajuustoa, valutettuna
- n. 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- n. 200 g punaista tai vihreää pestoa
Valmistusohje:
- Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Lisää suola, (makeaan pannukakkuun myös sokeri) ja vehnäjauhot. Sekoita.
- Lisää lopuksi vielä sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna mielellään turvota puoli tuntia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Mikäli valmistat suolaisen pannukakun, ripottele päälle juustoraaste, valutettu mozzarellajuusto revittynä, puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit ja pesto nokareina.
- Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja kauniin värinen.
Lähde: Hellapoliisi