
Maailman paras ja helpoin kinuskikastike valmistuu ruokavaikuttaja Mari Moilasen ohjeella.
Kinuskikastike on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Kinuskin valmistaminen on helppoa ja nopeaa, eikä raaka-aineita tarvita kuin kolme.
”Jäätävän herkullinen”
– Tää on niin jäätävän herkullinen, karamellisenmakuinen kinuskikastike, että ainakaan mä en pysty olemaan lusikoimatta tätä suuhuni sellaisenaan, Moilanen kirjoittaa Instagramissa.

Sopii erityisen hyvin hieman happamien jälkiruokien kanssa.
– Mut erityisen hyvää tää on raparperi- ja omenajälkkärien kanssa. Eli paina mieleen, kohtahan sen raparperiaika alkaa. Mä tein tätä viimeksi pekaanipähkinäkakun kanssa, Moilanen muistuttaa.
Mari Moilasen kinuskikastike
- 3/4 dl vettä
- 1 1/4 dl sokeria
- 1 3/4 dl kermaa
Valmistusohjeet
- Kaada pannulle vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes seos kiehuu ja muuttuu paahtuneen sokerin väriseksi eli noin viiden minuutin ajan.
- Lisää kerma ja anna kiehua pari kolme minuuttia sekoitellen, kunnes seos on muuttunut kinuskiseksi.
Nappaa resepti talteen ja kokeile sitä – et kadu.