Maailman paras ja helpoin kinuskikastike valmistuu ruokavaikuttaja Mari Moilasen ohjeella.

Kinuskikastike on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Kinuskin valmistaminen on helppoa ja nopeaa, eikä raaka-aineita tarvita kuin kolme.

”Jäätävän herkullinen”

– Tää on niin jäätävän herkullinen, karamellisenmakuinen kinuskikastike, että ainakaan mä en pysty olemaan lusikoimatta tätä suuhuni sellaisenaan, Moilanen kirjoittaa Instagramissa.

Nayttokuva 2024 7 28 kello 12.51.18

Sopii erityisen hyvin hieman happamien jälkiruokien kanssa.

– Mut erityisen hyvää tää on raparperi- ja omenajälkkärien kanssa. Eli paina mieleen, kohtahan sen raparperiaika alkaa. Mä tein tätä viimeksi pekaanipähkinäkakun kanssa, Moilanen muistuttaa.

Mari Moilasen kinuskikastike

  • 3/4 dl vettä
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 3/4 dl kermaa

Valmistusohjeet

  1. Kaada pannulle vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes seos kiehuu ja muuttuu paahtuneen sokerin väriseksi eli noin viiden minuutin ajan.
  2. Lisää kerma ja anna kiehua pari kolme minuuttia sekoitellen, kunnes seos on muuttunut kinuskiseksi.

Nappaa resepti talteen ja kokeile sitä – et kadu.