Näin helposti syntyy syksyn herkullisin ja “maailman helpoin omenapiirakka”, Ilta-Sanomat uutisoi.

Olemme tänä vuonna saaneet nauttia poikkeuksellisen runsaasta omenasadosta. Komea sato kannattaa hyödyntää valmistamalla piirakoita ja säilömällä hilloa sekä sosetta talvea varten. Muista herkutella omenoita myös sellaisenaan.

“Muita omenapiirakkareseptejä et siis enää tarvitse”

– Koska taikina syntyy sekoittamalla, on pientenkin lasten helppo osallistua tämän piirakan leivontaan. Ja siksi se saikin nimekseen maailman helpoin omenapiirakka. Muita omenapiirakkareseptejä et siis enää tarvitse, IS:n toimittaja hehkuttaa.

Maailman helpoin omenapiirakka

Annoksia noin 8

Hinta per annos noin 0,27 e

Valmistusaika noin 50 min, aktiivista noin 20 min

  • noin 500 g omenoita, paloina noin 300 g
  • 1 tl kanelia
  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa tai kaurajuomaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, kiertoilmalla sopiva paistolämpö on noin 175 astetta.
  2. Leikkaa omenoista pois siemenkodat ja paloittele sitten kuorineen pieniksi kuutioiksi. Laita palat kulhoon ja sekoita joukkoon kaneli.
  3. Sulata voi tai margariini ja sekoita nopeasti sen joukkoon sokeri, suola ja vehnäjauhot. Ota taikinasta sivuun 1 dl murukuorrutusta varten.
  4. Lisää taikinaan leivinjauhe ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  5. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä vuoan reunat. Voit halutessasi käyttää myös tilavaa piirakkavuokaa. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Lisää omenapalat, levitä tasaisesti ja paine hieman taikinan joukkoon. Lisää päälle sivuun otettu taikina nokareina ripotellen.
  6. Paista uunin keskitasolla tai hieman keskitasoa alempana noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Nosta uunista ja anna jäähtyä ennen vuoan avaamista. Tarjoile hieman lämpimänä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Päältä rapean ja sisältä mehukkaan piirakan voi leipoa teekutsuille tai ihan muuten vain – sinä päätät!

Resepti: IS / Ruokala