Kaipaatko uutta ja herkullista joulureseptiä? Jouluisista mausteista leivottu ”laskiaispulla” on ihana vaihtoehto.
Kanelista, inkivääristä ja neilikasta lähtee pullan paistuessa huumaava tuoksu, joka täyttää koko kodin jouluisella tunnelmalla – samaan aikaan voit viritellä hieman jouluvaloja ja koristeita (olettaen, että olet jouluihminen).
Katso resepti alta.
Jouluinen laskiaispulla
Ainekset
n. 10 pullaa
Pullataikina
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa tai 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- n. 7 dl vehnäjauhoja
- 100 g pehmeää voita
Lisämauste jouluiseen versioon
- 1 tl kanelia
- ½ tl inkivääriä
- ½ tl neilikkaa
- (halutessasi 1 rkl hunajaa tai tummaa siirappia taikinaan)
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl luumumarmeladia tai piparkakkutahnaa tai puolukkahilloa
Koristeluun:
- Tomusokeria
Valmistusohjeet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (tai kuivahiivalle 42 °C).
- Sekoita hiiva maitoon ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja joulumausteet.
- Alusta joukkoon jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä voi.
- Kohota taikina liinan alla noin 45 minuuttia.
- Leivo pullat, kohota uudelleen 20 minuuttia.
- Voitele munalla ja paista 200 °C noin 10–12 minuuttia.
- Jäähdytä ja leikkaa pullat puoliksi.
- Täytä: levitä pohjalle valitsemaasi hilloa/marmeladia, lisää kermavaahto ja nosta kansi päälle.
- Pölytä tomusokerilla.
Nauti!












