Kaipaatko uutta ja herkullista joulureseptiä? Jouluisista mausteista leivottu ”laskiaispulla” on ihana vaihtoehto.

Kanelista, inkivääristä ja neilikasta lähtee pullan paistuessa huumaava tuoksu, joka täyttää koko kodin jouluisella tunnelmalla – samaan aikaan voit viritellä hieman jouluvaloja ja koristeita (olettaen, että olet jouluihminen).

Katso resepti alta.

Jouluinen laskiaispulla

Ainekset

n. 10 pullaa

Pullataikina

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa tai 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g pehmeää voita

Lisämauste jouluiseen versioon

  • 1 tl kanelia
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl neilikkaa
  • (halutessasi 1 rkl hunajaa tai tummaa siirappia taikinaan)

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl luumumarmeladia tai piparkakkutahnaa tai puolukkahilloa

Koristeluun:

  • Tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (tai kuivahiivalle 42 °C).
  2. Sekoita hiiva maitoon ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja joulumausteet.
  3. Alusta joukkoon jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä voi.
  4. Kohota taikina liinan alla noin 45 minuuttia.
  5. Leivo pullat, kohota uudelleen 20 minuuttia.
  6. Voitele munalla ja paista 200 °C noin 10–12 minuuttia.
  7. Jäähdytä ja leikkaa pullat puoliksi.
  8. Täytä: levitä pohjalle valitsemaasi hilloa/marmeladia, lisää kermavaahto ja nosta kansi päälle.
  9. Pölytä tomusokerilla.

Nauti!

LUE MYÖS: Uunihauki sitruunalla ja yrteillä – simppeliä, edullista ja todella hyvää (Kalajutut.fi)