Tonnikalatahna tai mössö on mainiota lounasruokaa, joka esimerkiksi täysjyväleivän kanssa pitää olon kylläisenä pitkään.

Tässä reseptissä tonnikalatahnan sekaan hienonnetaan hapanta omenaa ja sipulin sijasta käytetään purjoa, joka antaa lempeämmän maun.

Lopputuloksena syntyy ihanan monivivahteinen tahna, joka maistuu niin paahto- kuin ruisleivänkin päällä.

Tonnikalatahna

Ainekset

  • 1 purkki tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)
  • 1 omena, hapahko
  • 1 kokonainen suolakurkku
  • 10 cm purjoa
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Avaa tonnikalapurkki ja valuta öljy tai vesi hyvin pois. Murskaa tonnikala kulhoon.
  2. Kuutioi omena ja suolakurkku pieniksi paloiksi ja lisää kulhoon.
  3. Viipaloi purjo ohuiksi renkaiksi ja lisää joukkoon.
  4. Lisää majoneesi ja ranskankerma, sekoita tasaiseksi.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
  6. Tarjoa kahden paahtoleipäviipaleen ja muutaman salaatinlehden välissä.

Jaa resepti ystävillesi!

LUE MYÖS: Suppilovahveropihvit ovat parasta juuri nyt – kokeile maukasta reseptiä (Marjastaja.fi)