Kotimainen parsakaali on vielä sesongissa – hyödynnä terveellinen ja edullinen vihannes keittämällä se näin.
Parsakaalia ja muita vihreitä kasviksia, kuten vihreitä papuja ja parsaa keitettäessä keitinveteen lisätään usein suolan lisäksi hieman sitruunamehua (puolikkaan tai kokonaisen hedelmän mehu oman maun mukaan).
Itse rakastan sitruunaa, joten puristan aina kokonaisen sitruunan mehut keitinveteen – jos et ole kovin kirpeiden makujen ystävä niin aloita pienemmällä määrällä.

Vihreän värin säilyttäminen
- Parsakaalin vihreä väri johtuu klorofyllistä.
- Klorofylli muuttuu helposti ruskeanvihreäksi, jos keitinveden pH kohoaa liian emäksiseksi tai jos kypsennys kestää liian kauan.
- Happamampi vesi (sitruuna, etikka) auttaa estämään värin tummumista ja pitää parsakaalin kirkkaan vihreänä.
Raikkaampi maku
- Sitruunan happo korostaa parsakaalin makua ja vähentää sen mahdollisia kitkeriä tai rikkiyhdisteistä tulevia sivuaromeja.
- Kevyt hapokkuus tekee keitetystä parsakaalista raikkaamman makuista.
Suola puolestaan parantaa parsakaalin makua ja auttaa osaltaan pitämään rakenteen napakkana.
Oletko keittänyt parsakaalia vedessä, johon on puristettu sitruunamehua?