Siskonmakkarakeitto on yksi klassisimmista arkiruoista.

Teen siskonmakkarakeittoa säännöllisin väliajoin ja lisään nykyään aina mukaan myös Koskenlaskija-juustoa.

Juusto antaa keitolle syvän ja hieman savuisen maun, jota koko perheeni (lapset mukaan lukien) rakastaa.

Siskonmakkarakeitto Koskenlaskija-juustolla

Ainekset

(4 annosta)

  • 1 pkt (400–500 g) siskonmakkaraa
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 3–4 perunaa, kuutioituna
  • 2 porkkanaa, viipaloituna
  • n. 1 l vettä
  • 1 kasvis- tai lihaliemikuutio (tai 1 rkl fondia)
  • 150 g Koskenlaskija-juustoa (esim. voimakas tai savujuusto)
  • (halutessa) 1 dl pakasteherneitä tai selleripaloja
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • (koristeluun) tuoretta persiljaa tai ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Valmistele kasvikset:
    Kuori ja pilko sipuli, porkkanat ja perunat sopivan kokoisiksi paloiksi.
  2. Kuullota sipuli:
    Kuumenna kattilassa voi tai öljy ja kuullota sipulia muutama minuutti, kunnes se pehmenee ja tuoksuu makealta.
  3. Lisää kasvikset ja liemi:
    Lisää porkkanat, perunat, vesi ja liemikuutio. Keitä n. 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
  4. Lisää siskonmakkarat:
    Purista makkaramassasta pieniä palleroita kiehuvaan liemeen lusikan avulla. Keitä n. 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  5. Lisää juusto ja kerma:
    Sekoita joukkoon paloiteltu Koskenlaskija-juusto. Anna juuston sulaa rauhassa miedolla lämmöllä.
  6. Mausta ja viimeistele:
    Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa tai ruohosipulia ennen tarjoilua.

Jaa resepti ja kokeile sitä itse!

LUE MYÖS: 12 tunnin haukihaaste paljasti, miten tehokas perho todella on – katso video (Kalajutut.fi)