Siskonmakkarakeitto on yksi klassisimmista arkiruoista.
Teen siskonmakkarakeittoa säännöllisin väliajoin ja lisään nykyään aina mukaan myös Koskenlaskija-juustoa.
Juusto antaa keitolle syvän ja hieman savuisen maun, jota koko perheeni (lapset mukaan lukien) rakastaa.
Siskonmakkarakeitto Koskenlaskija-juustolla
Ainekset
(4 annosta)
- 1 pkt (400–500 g) siskonmakkaraa
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 3–4 perunaa, kuutioituna
- 2 porkkanaa, viipaloituna
- n. 1 l vettä
- 1 kasvis- tai lihaliemikuutio (tai 1 rkl fondia)
- 150 g Koskenlaskija-juustoa (esim. voimakas tai savujuusto)
- (halutessa) 1 dl pakasteherneitä tai selleripaloja
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- (koristeluun) tuoretta persiljaa tai ruohosipulia
Valmistusohje
- Valmistele kasvikset:
Kuori ja pilko sipuli, porkkanat ja perunat sopivan kokoisiksi paloiksi. - Kuullota sipuli:
Kuumenna kattilassa voi tai öljy ja kuullota sipulia muutama minuutti, kunnes se pehmenee ja tuoksuu makealta. - Lisää kasvikset ja liemi:
Lisää porkkanat, perunat, vesi ja liemikuutio. Keitä n. 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. - Lisää siskonmakkarat:
Purista makkaramassasta pieniä palleroita kiehuvaan liemeen lusikan avulla. Keitä n. 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. - Lisää juusto ja kerma:
Sekoita joukkoon paloiteltu Koskenlaskija-juusto. Anna juuston sulaa rauhassa miedolla lämmöllä. - Mausta ja viimeistele:
Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa tai ruohosipulia ennen tarjoilua.
Jaa resepti ja kokeile sitä itse!













