Nakkikastike timjamilla on lämminhenkinen arkiruoka, jossa perinteinen suomalainen maku saa uuden sävyn tuoreesta timjamista.
Pehmeä ruskea kastike, mehevät nakkiviipaleet ja yrttinen tuoksu… Nakkikastike on arkiruokien klassikko, joka maistuu koko perheelle.
Nakkikastikkeesta tulee omasta mielestäni erityisen hyvää, kun kastikkeen sekaan lisää tuoretta timjamia.
Klassinen nakkikastike timjamilla
Annokset: 4
Valmistusaika: noin 25 minuuttia
Ainekset
- 400 g nakkeja
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl maitoa (tai 2 dl maitoa + 2 dl lihalientä täyteläisempään makuun)
- 1–2 tl tuoretta timjamia (tai ½ tl kuivattua)
- ½ tl paprikajauhetta (valinnainen)
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- (halutessa 1 tl sinappia tai 1 rkl ketsuppia makeutta ja syvyyttä tuomaan)
Valmistusohje
- Leikkaa nakit noin 1 cm:n viipaleiksi.
- Ruskista nakit kevyesti pannulla voissa tai öljyssä. Nosta ne hetkeksi sivuun.
- Lisää pannulle tarvittaessa hieman rasvaa ja kuullota sipuli.
- Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
- Kaada maito (tai maito–lihaliemiseos) vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
- Mausta timjamilla, paprikalla, suolalla, pippurilla ja halutessasi sinapilla/ketsupilla.
- Lisää nakit takaisin kastikkeeseen ja anna hautua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.
- Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkkaa herkkuresepti ystävillesi!













