Perinteinen munavoi on suomalaisen keittiön kestosuosikki.

Sain kuitenkin idean tuunata tätä perinteistä herkkua lisäämällä mukaan pannulla paistettua sipulia.

Paahdetun sipulin makeus ja munavoin täyteläisyys synnyttivät suunnattoman maukkaan levitteen.

3147664258 49341ec091 c
Kuva: Flickr.com

Munavoi paahdetulla sipulilla

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 100 g voita (pehmeää)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä tai voita paistamiseen
  • ripaus sokeria
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Keitä kananmunat koviksi (noin 9–10 minuuttia). Jäähdytä, kuori ja hienonna pieneksi.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää sipulikuutiot öljyn tai voin kanssa. Paista miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, kunnes sipuli karamellisoituu kauniin ruskeaksi. Lisää lopuksi ripaus sokeria korostamaan makeutta. Anna jäähtyä hetki.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoile ruisleivän, karjalapiirakoiden tai vaikkapa uusien perunoiden kanssa.

Jaa resepti läheisillesi!

LUE MYÖS: Lorautan tätä kaurapuuron päälle joka aamu – aivan kuin jälkkäriä söisi (Marjastaja.fi)